International

Volkswagen, discounturi pentru proprietarii de autovehicule cu softul trucat

Publicat: 25 oct. 2015
1

Volkswagen ar putea oferi proprietarilor de autovehicule din Germania reduceri de pret pentru achizitionarea unor masini noi, in cazul in care acestia detin diferite modele afectate de scandalul emisiilor in care este implicat cel mai mare producator auto din Europa.

Volkswagen se afla in cea mai mare criza din cei 78 de ani ai sai de istorie, dupa ce a recunoscut ca a instalat pe unele autovehicule diesel un software menit sa insele autoritatile de reglementare din SUA in legatura cu adevaratul nivel al emisiilor poluante.

Citeste si Opel, in mijlocul unui scandal de proportii

Compania a anuntat ca va rechema la service, in Europa, circa 8,5 milioane masini dotate cu acest software. Ofertele speciale anuntate de VW vor fi disponibile numai in Germania, unde au fost vandute 2,4 milioane de astfel de autovehicule.

Stimulentele acordate pentru ca proprietarii de VW sa cumpere noi autovehicule ar putea ajuta compania sa se asigure ca vanzarile vor ramane stabile dupa scandal si vor pune o presiune mai mica asupra concesionarilor pentru repararea cat mai rapid a autovehiculelor vizate de scandal.

Fiecare concesionar german ar trebui sa repare, in medie, 1.100 autovehicule, fiecare dintre acestea necesitand cel putin o ora si jumatate de lucru, potrivit DPA, ceea ce ar putea determina o lunga perioada de asteptare pentru clienti.

Citeste si SCANDALUL VOLKSWAGEN: O masina diesel de clasa mini polueaza de patru ori mai mult

Oferta de discounturi pentru noile achizitii s-ar putea concentra pe proprietarii de autovehicule cu motoare diesel de 1,6 litri, au declarat surse din cadrul companiei. Aceste modele necesita schimbari inclusiv de hardware, o reparatie mai costisitoare comparativ cu cea a altor autovehicule afectate, care au probleme doar cu software-ul.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similara cu cea efectuata de Toyota in perioada 2009-2010, cand a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleratie.

Citeste si Dezvaluire neasteptata despre scandalul Volkswagen

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Adauga un comentariu