Secretele istoriei

Volodimir Zelenski a pregătit mutarea decisivă pentru armata lui Vladimir Putin. Ce plan are acesta

Publicat: 19 mai 2022
Volodimir Zelenski priveste ingandurat
Volodimir Zelenski cere rachete de urgență în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în ultimul său mesaj postat pe reţelele de socializare, că bombardarea mai multor regiuni şi activitatea subversivă la graniţă sunt o încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul Ucrainei.

”Cea de-a 83-a zi a apărării noastre a început cu o combinaţie destul de puternică de lovituri ruseşti asupra Ucrainei. Bombardarea cu rachete a regiunii Liov, a regiunii Sumî, a regiunii Cernihiv. Lovituri aeriene în regiunea Lugansk. Activităţi specifice de sabotaj în zonele de frontieră ale Ucrainei”, afirmă Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Volodimir Zelenski a pregătit mutarea decisivă

Preşedintele susţine că ”este un fel de încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul ţării”.

”Ei nu pot demonstra succesul cu acţiuni militare generale în zonele în care încearcă să avanseze. Aşa că încearcă să demonstreze succesul prin intermediul rachetelor lor şi al altor activităţi. De asemenea, fără niciun rezultat. Aceste lovituri, la fel ca multe altele anterioare, nu schimbă nimic în mod radical. Mai ales că măsurile noastre de apărare aeriană şi antisabotaj devin tot mai puternice”, a mai afirmat Zelenski.

Zelenski s-a referit şi la discuţiile diplomatice pe care le-a avut în cursul zilei.

”Am avut o conversaţie cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Substanţială şi lungă. Am discutat despre cel de-al şaselea pachet de sancţiuni care se pregăteşte în Uniunea Europeană.

Am discutat, de asemenea, despre procesul de negociere cu Rusia şi despre evacuarea eroilor noştri din Azovstal. Misiunea de evacuare continuă, este supervizată de militarii şi serviciile noastre de informaţii. Sunt implicaţi cei mai influenţi mediatori internaţionali”, a mai afirmat acesta.

Preşedintele Ucrainei a precizat că lucrează pentru a strânge ”cea mai mare audienţă internaţională posibilă pentru Ucraina”. ”Pentru a sprijini statul nostru la toate nivelurile. Şi pentru a pune presiune asupra Rusiei la toate nivelurile”, a mai declarat Zelenski.

Zelenski: ”Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis, luni noaptea, în cea de-a 82-a zi de război, în mesajul zilnic către poporul ucrainean, că a început operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului.

”Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârşit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea ţării noastre şi a poporului nostru. Referitor la situaţia de la Mariupol, datorită acţiunilor armatei ucrainene – Forţele Armate ale Ucrainei, informaţiile, echipa de negocieri, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi Naţiunile Unite, sperăm că vom putea salva vieţile băieţilor noştri. Printre aceştia se numără şi răniţii grav, li se acordă asistenţă medicală”, a transmis preşedintele Ucrainei.

El a precizat că ”Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă”. ”Acesta este principiul nostru.
Adauga un comentariu