Cultural

Volodimir Zelenski spune că “operaţiunea specială” a armatei ruse este “în faliment”

Publicat: 17 mai 2022
Volodimir Zelenski priveste ingandurat
Volodimir Zelenski sustine ca armata rusa este in faliment

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs, că “operaţiunea specială” a armatei ruse este “în faliment” şi că Rusia va recunoaşte realitatea. “Ne pregătim pentru noi tentative ale Rusiei de atacuri în Donbas, de intensificare a mişcărilor sale în sudul Ucrainei. Ocupanţii încă nu vor să recunoască faptul că sunt într-un punct mort şi că aşa-zisa lor „operaţiune specială” deja este în faliment.

Însă cu siguranţă va veni momentul când poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să recunoască realitatea”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski, despre “operaţiunea specială” a armatei ruse

“Indiferent cât de ‘creativi’ sunt ei în Herson şi Melitopol, indiferent cum îşi prezintă presupusa ‘putere’ în zonele ocupate dun Priazovia şi Donbas, ei sunt acolo temporar. Drapelul ucrainean, legea ucraineană, viaţa ucraineană încă vor fi acolo oricum”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, duminică seară, în discursul său zilnic, că se va adresa participanţilor la Forumul Economic Mondial de la Davos, în data de 23 mai.

“În acest an, conferinţa va avea o importanţă specială pentru ţara noastră. Se va discuta reconstrucţia după război. Facem tot ce putem pentru a obţine susţinerea lumii şi participarea la Forumul de la Davos este una dintre cele mai bune oportunităţi”, a afirmat el.

Volodimir Zelenski a mai spus că va discuta cu studenţi de la principalele universităţi americane. “Sunt 63 universităţi din SUA şi două din Canada, la care studiază sute de mii de studenţi. Vocea lor ne va ajuta.

La sfârşitul lunii mai mă voi adresa studenţilor de la Universitatea Stanford. De asemenea, mă pregătesc să comunic cu studenţi ucraineni de la principalele universităţi din ţară.

Voi răspunde la unele întrebări importante şi dificile care există în societatea noastră şi aştept întrebări profunde de la studenţi”, a explicat preşedintele ucrainean.

El a subliniat că se va adresa în continuare şi parlamentelor statelor partenere Ucrainei, în dorinţa de a obţine susţinere pentru ca Ucraina să devină ţară candidată la Uniunea Europeană şi ulterior membru al UE printr-o procedură accelerată. “Fiecare stat contează. Fiecare vot contează”, a adăugat Zelenski.

Zelenski: ”Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis, luni noaptea, în cea de-a 82-a zi de război, în mesajul zilnic către poporul ucrainean, că a început operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului.

”Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârşit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea ţării noastre şi a poporului nostru. Referitor la situaţia de la Mariupol, datorită acţiunilor armatei ucrainene – Forţele Armate ale Ucrainei, informaţiile, echipa de negocieri, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi Naţiunile Unite, sperăm că vom putea salva vieţile băieţilor noştri. Printre aceştia se numără şi răniţii grav, li se acordă asistenţă medicală”, a transmis preşedintele Ucrainei.

El a precizat că ”Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă”. ”Acesta este principiul nostru. Cred că fiecare persoană adecvată va înţelege aceste cuvinte. Operaţiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului a fost începută de către ofiţerii noştri militari şi de informaţii. Pentru a aduce băieţii acasă, munca continuă”, a mai spus el, adăugând că este o operaţiune care are nevoie de timp.
Comentarii
  • Idiotul nu spună ca țara lui e terminată? ? Nici in 50 de ani nu vor reveni la normal. Insista sa extindă războiul in Europa . De fapt asta era scopul .

  • razboiul este razboi care aduce multe nenorociri si pagube colaterale care greu se vor reface si pentru unii si pentru altii!

  • Cucu
    Ești un diversiuni. Numele tău dacă este adevărat sau daca este pseudonim spune ceva. Cucul pune oale în alt cuib,iar puii elozati arunca puii păsării autohtone din cuib, la fel cum arunci tu vorbele. Cultura este o planta rara,iar empatia aparține oamenilor. Dacă nu ai auzit de anul Marchal nu este nicio problema. Pentru următorii doi ani poti sa studiezi subiectul. Bănuiesc ca perioada de timp sa studiezi(ai nevoie de mentori pentru a înțelege subiectul) este de minim 2 ani sa înțelegi istoria. Isteria cu care postezi mesajul tău ma lasă rece,dar drumul tău este de ruda cu Iuda.

  • Rusia va plati mii si mii de miliarde dolari despagubiri de razboi catre Ucraina, Rusia a inceput acest razboi fara niciun motiv si Rusia va fi pusa la zid. Ucraina trebuie sa-si apere tara si pamantul indiferent cat va dura acest razboi , Zelinski si ucrainienii nu vor face cadou tara lor la lacustele rusesti ca rusii asta sunt niste animale salbatice fara ratiune, niste lacuste invadatoare.

  • Ucraina este doar un camp de incercare pt armamentul american,cine rabda ?,prostimea,bogati au plecat,politicieni si mafioti stau ascunsi in buncare,cei cu armamentul fac bani,noi platim !

Adauga un comentariu