Sport

Vom avea Euro 2020! România și-a reconfirmat oficial angajamentul pentru organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European

Publicat: 20 mai 2020

Bucureștiul a prezentat la UEFA garanțiile guvernamentale de găzduire a EURO 2020. Turneul UEFA EURO 2020 își va păstra aceeași denumire și în anul 2021 și se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie.

România și-a reconfirmat oficial angajamentul pentru organizarea unor meciuri din cadrul Euro 2020 la București, anunță Federația Română de Fotbal. Turneul final a fost amânat pentru vara anului 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.
Bucureștiul a prezentat la UEFA garanțiile guvernamentale de găzduire a EURO 2020. „Federația Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanție din cele 24 necesare reafirmării disponibilității de găzduire a Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020.
Cele 24 de scrisori stipulează condițiile în care se va desfășura EURO 2020 și asigură pe organizatorul UEFA că autoritățile țării gazdă se angajează să creeze facilitățile necesare. Astfel de scrisori au fost semnate de șefii portofoliilor de la următoarele ministere din România: Tineretului și Sportului, Afacerilor Interne, Afacerilor Externe, Dezvoltării și Administrației, Transporturilor, Finanțelor, Sănătății”, se arată în comunicatul emis de FRF.
Turneul UEFA EURO 2020 își va păstra aceeași denumire și în anul 2021 și se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie.

Stadion Steaua, detaliile proiectului

Cost construcție: 94.672.020 milioane de euro
Capacitate: 31.254 de locuri
Suprafața de joc: 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
Restaurant
Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
Spații VIP (loje și parcare)
Sală de forță și de recuperare
Punct medical de prim ajutor
Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
Sala de conferință
Vestiare pentru sportivi
Magazine
Spații tehnice și pentru birouri

Stadionul Giulești – Valentin Stănescu, detaliile proiectului

capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor)
preț nou 39.499.366 milioane de euro
nivel de clasificare UEFA, 4
suprafața totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafața de gardă)
complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet,
atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice
spații de cazare pentru sportivi
spații de alimentație publică
spații administrative

Stadion Tineretului Arcul de Triumf, detaliile proiectului

Cost construcție: 36.926.880 milioane de euro
Capacitate: 8.207 locuri
Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa și medicină sportivă cu dotări aferente)
Post de control anti-doping și spații administrative
Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
Adauga un comentariu