Economic Local

Vom face cumparaturi fara bani. Bitcoin, moneda viitorului, a ajuns in Romania

Publicat: 06 iun. 2013
1

In curand vom merge la cumparaturi fara bani sau carduri. Vom plati cu bitcoin, ultima inventie a lumii care a ajuns si in Romania.

Plata in noua moneda, bitcoin, se face simplu, cu ajutorul smartphone-urilor. Chelnerul introduce numarul chitantei, iar clientul scaneaza codul si accepta tranzactia.

„Desi plata s-a facut pe loc, de pe smartphone-ul tau este important de stiut ca aceasta plata se putea achita de exemplu de catre prietenul tau de oriunde de pe glob trimitandu-i adresa la care trebuiau trimisi achitand nota si suma respectiva”,  a explicat managerul de proiect Mihai Onosie, potrivit rtv.net.

O moneda digitala poate fi achizitionata de pe diferite siteuri. Valoarea ei este acum de 120 de dolari, iar cu doar 6 luni in urma facea doar 13 dolari.

„Prima tranzactie cu bitcoin a fost o pizza in 2009 si acea pizza a fost cotata la 10 mii de bitcoin, undeva la o valoare 40 de dolari. Acesti 10.000 de bitcoini in ziua de azi ar valora 1.300 de dolari. Este, oficial, cea mai scumpa pizza de pe glob”, a mai explicat Onosie.

Valoare monedei creste mereu pentru ca exista o cantitate limitata de bitcoin: 21 de milioane. Pana acum au fost generate doar 11 milioane si se estimeaza ca ultimul bitcoin se va naste in 2033.

Adauga un comentariu