Info Turism

Vondelpark, un adevarat RAI al exhibitionistilor – FOTO

Publicat: 14 nov. 2014
Vondelpark ar putea fi considerat un adevarat RAI al persoanelor cu un interes exacerbat pentru sex, al exhibitionistilor, al voyeristilor, al lesbienelor si homosexualilor, dar si al protestatarilor in pielea goala… Nu sunt multe locurile publice de pe planeta unde sexul in aer liber, in vazul tuturor, sa fie admis fara pic de pudoare! 
Vondelpark – celebra gradina publica din Amsterdam, Olanda – si-a castigat un stegulet pe harta travellerilor sexuali, incepand din 2008, de cand primaria a permis partidele de sex in public, in incinta lui. Insa parcul are o vechime de 150 de ani si o istorie cu multe elemente… decente.
Inainte de a vorbi despre ce ai voie sa faci, cand si in ce conditii, in Vondelparkul de azi, sa facem o scurta incursiune in trecut. 
Vondelpark a fost infiintat in anul 1865 si, pe atunci, purta un alt nume: NieuwePark, adica… Parcul Nou. Are o suprafata de 47 de hectare si se afla in partea de sud-vest a orasului, in proximitatea a doua scuaruri de asemenea renumite: Leidseplein si Museumplein. Vondelpark i s-a spus abia in 1880, cand municipalitatea a decis sa-l onoreze pe longevivul dramaturg din secolul XVII Joost van den Vondel (17 noiembrie 1587- 5 februarie 1679), ridicandu-i si o impunatoare statuie. Intr-o lume marcata de conflicte religioase, Vondel a trecut la catolicism (intr-o perioada in care religia de stat era calvinismul protestant) si a fost inchis de mai multe ori pentru convingerile sale. Multe dintre piesele de teatru pe care le-a scris au fost inspirate din Biblie si, probabil, spun unii, azi se rasuceste in mormant afland ca numele sau este legat, involuntar, de sexul in aer liber.

Vezi si Cele mai FRUMOASE parcuri din lume – FOTO 

Vondelpark are, anual, peste 10 milioane de vizitatori. Si nu toti sunt interesati de neobisnuita permisivitate a autoritatilor pentru partidele sexuale in public. Parcul are un teatru, o scena de spectacole unde au loc aproape zilnic concerte de muzica rock sau pop, cabaret, dar si de muzica clasica, patru restaurante si un lac pe care te poti plimba cu barca, zeci de poduri arcuite si copaci seculari. In timpul zilei, aleile sunt pline iar pe iarba poti vedea grupuri de prieteni, familii care au iesit la picnic si, in zilele insorite, chiar si la plaja. Iarna, pe gheata lacului se patineaza… Daca vreti sa aveti o perspectiva corecta, imaginati-va Gradina Cismigiu de trei ori mai mare. 
Exista, in interiorul parcului si locuri de joaca amenajate pentru copii…
Atunci, veti intreba, cum ramane cu sexul in aer liber? 
Ei bine, regulile – care au devenit chiar mai restrictive din toamna asta, fata de anul 2008 – sunt cat se poate de clare. Nu este permisa activitatea sexuala in parc decat la orele serii si in timpul noptii! Familiile cu copii trebuie sa-i scoata pe cei mici din incinta inainte de ora 18, iar vulcanicii iubareti trebuie sa se stapaneasca pana la acea ora. Dupa care, parcul e al lor pana in zori! Se intampla insa ca uneori si ziua aleile sa fie pline de femei si barbati, goi pusca, pe biciclete – e o forma inedita de protest (indiferent pentru ce), dar ciclistii dezbracati pedaleaza in tot orasul, nu doar aici! 

Vezi si Cele mai ATRACTIVE parcuri de distractie din Europa – FOTO 

In parc exista locuri de unde poti lua prezervative, dar si, dupa modelul pungilor pentru rahatelul de catei, rezerve de pungi in care sa strangi toata mizeria pe care ai facut-o si s-o iei cu tine, pentru ca razele diminetii sa nu atinga nici o urma a orgiilor de peste noapte. Mai mult, chiar, parcul e patrulat in timpul noptii de politisti care vegheaza ca… in preajma locurilor de joaca ale copiilor sa nu aiba loc nici o partida de sex (probabil pentru ca nu cumva, din intamplare, sa ramana acolo vreun prezervativ folosit), scrie revistafelicia.ro.
Adevarul e ca politia Amsterdamului nu e prea multumita de ce se intampla noaptea in acest parc al Sodomei si Gomorei (in vesiunea secolului XXI), insa multe organizatii pentru… libertatile sexuale militeaza adeseori pentru extinderea prevederilor din Voldenpark pentru toate gradinile publice din tara…
In acest parc se afla o statuie a lui Pablo Picasso. Azi, langa „Pestele” marelui artist, vezi cupluri imperechindu-se fara nici o pudoare.  Lucrarea e aici de la centenarul parcului, din 1965.
 


loading...

Adauga un comentariu