Titlurile zilei

Vot final la alegerile locale 2020 în județul Iași. Iată distribuția mandatelor la Consiliul Local și Consiliul Județean. Cine sunt cei care vor reprezenta ieșenii în următorii patru ani

Publicat: 29 sept. 2020
După alegerile locale 2020 din județul Iași, vor fi noi aleși în Consiliul Local și Consiliul Județean
Consiliul Local de la Primăria Iași

Alegerile locale 2020 au ajuns la final. După votul din 27 septembrie, structurile din Consiliul Local și Consiliul Județean Iași s-au conturat, iar distribuția mandatelor a devenit cunoscută. La Consiliul Local Iași, din cele 27 de locuri de consilieri locali, cele mai multe vor ajunge la PNL și USR- PLUS. În Consiliul Local au mai intrat PSD și PMP. La Consiliul Județean Iași, distribuția mandatelor include aceleași patru partide: PNL, PSD, USR- PLUS și PMP. Citiți, în rândurile de mai jos, distribuția mandatelor în principalele consilii, la nivelul județului Iași

Structurile Consiliul Local și Consiliul Jude]ean Iaşi au fost conturate în urma scrutinului de la alegerile locale 2020. Voturile exprimate pentru structura Consiliului Local Iaşi au făcut ca patru formaţiuni politice să intre în viitorul deliberativ de la Palatul Roznovanu. Astfel, în urma voturilor exprimate în municipiul Iași, patru formațiuni politice vor avea reprezentanți în Consiliul Local. PNL Iași a obținut 27.525 voturi (32.24 la sută) din totalul opțiunilor electoratului. USR- PLUS a obținut 24.785 voturi (29,03 la sută). În plus, PSD Iași a adunat 13.189 de voturi, ceea ce înseamnă 16.39 la sută din voturi. Pragul electoral a fost depășit și de PMP Iași. Formațiunea politică a adunat 4.332 voturi, ceea ce înseamnă 5.07 la sută din totalul voturilor valabil exprimate.

Distribuția pe mandate în Consiliul Local Iași. Iată lista PNL Iași pentru Primărie

În urma voturilor exprimate la alegerile locale 2020 din județul Iași, cele 27 de mandate din Consiliul Local Iași s-au distribuit astfel: 11 vor ajunge la PNL, în timp ce nouă locuri vor fi antamate de USR- PLUS. De asemenea, PSD a adunat cinci mandate de consilieri locali, iar PMP va avea doi consilieri în viitorul mandat din Primăria Iași. Conform listelor depuse de către formațiunile politice, structura viitorului Consiliu Local Iași va cuprinde următorii aleși de la PNL Iași: Mihai Chirica, Liliana Pintilie, Eduard Boz, Daniel Juravle, Bogdan Iliescu, Alin Andrieș, Ciprian Bostan, Daniela Tăutu, Călin Scripcariu, Florentin Ciubotaru, Tudor Dornean. Cum Mihai Chirica și-a reconfirmat mandatul de primar, locul acestuia pe lista CL va fi luat de Marius Râpanu.

Mandatele obținute în Consiliul Local de partidele din Iași

USR- PLUS va miza pe nouă consilieri locali în viitorul mandat legislativ, după alegerile locale 2020 din județul Iași. Astfel, lista este deschisă de deputatul Cosette Chichirău, urmată de Filip Hăvârneanu, Iulian Nicolau, Ionuț Anastasiei, Diana Finkelștain, Ana Roșu, George Pleșu, Iulian Hușaru, Răzvan Timofciuc. Cum deputatul Cosette Chichirău se va retrage de pe această listă, locul său va fi luat de Andrei Popescu.

PSD Iași va miza pe cinci locuri în Consiliu Local al municipiului. Conform ordinii de pe listă, vor intra Camelia Gavrilă, Bogdan Cojocaru, Elvira Rotundu, Adrian Pănescu, Bogdan Balanișcu. De pe listă se vor retrage Camelia Gavrilă, Bogdan Cojocaru și Adrian Pănescu, toți aceștia fiind parlamentari. Astfel, în locul lor vor intra Marian Dalban, Bogdan Crucianu și Ovidiu Laicu. PMP Iași va avea două locuri în Consiliul Local, mandatele obținute de Petru Movilă și Dorina Isopescu. Și aceștia se vor retrage de pe listă.

Patru partide au intrat în Consiliul Județean Iași. Iată distribuția pe voturi

În ceea ce privește Consiliul Județean Iași, voturile date de către ieșeni au făcut ca în viitorul deliberativ să intre tot patru formațiuni politice. Este vorba de PNL, PSD, USR- PLUS și PMP. Formațiunea PNL Iași a adunat 106.857 voturi (39,73 la sută), PSD Iași a adunat 65.992 voturi (24,53 la sută), iar USR- PLUS a obținut 39.069 voturi (14, 53 la sută). În Consiliul Județean Iași va mai intra și PMP Iași, partid care a adunat 16.585 voturi (6,17 la sută).
În Consiliul Județean sunt 36 de mandate de aleși. Conform voturilor, PNL va viza pe 17 aleși județeni, în timp ce PSD Iași va miza pe zece mandate în viitorul Consiliu Județean. În mandatul 2016-2020, USR- PLUS va avea șase mandate, iar PMP Iași va avea trei consilieri județeni.

Cum arată mandatele din Consiliul Județean Iași. Cine sunt viitori aleși județeni

Cele 17 mandate ale PNL Iași au fost distribuite astfel: Costel Alexe, Romeo Vatră, Liviu Bulgaru, Andrei Apreotesei, Sorin Năcuță, Georgiana Olaru, Eugen Ciobăniță, Sorin Trandafirescu, Sorin Afloarei, Daniel Șandru, Constantin Șerban, Maria Cabalău, Petru Avram, Marius Minea, Marius Dangă, Sorin Flutur și Magda Lupu. Cum Costel Alexe a câptigat cursa pentru șefia Consiliului Județean Iași, locul său de pe liste va fi luat de Constantin Fotea.
Lista PSD Iași va cuprinde următorii consilieri județeni: Maricel Popa, Cristian Stanciu, Vasile Toma, Vasile Cîtea, Mircea Manolache, Silviu Macovei, Vasile Axinte, Marian Șerbescu, Romeo Olteanu, Costel Pintea. De pe listă se vor retrage Vasile Toma, Vasile Cîtea, Silviu Macovei și Vasile Axinte, toți parlamentari de Iași. În locul acestora vor intra în Consiliul Județean Iași următorii: Petronela Câtea, Cătălin Cătur, Dorel Lebădă și Lorin Urcaciu.

În lista USR- PLUS pentru viitorul mandat de CJ Iași vor fi: Marius Bodea, Ștefan Tănasă, Adrian Slabu, Marius Ciobanu, Etienne Ignat, Daniel Dîscă. Cum Marius Bodea își va păstra mandatul de deputat, locul său va fi luat de Răzvan Socolov. Cele trei locuri obținute de PMP Iași au fost luate de Petru Movilă, Adrian Acostoaiei, Marian Uscatu. Petru Movilă va rămâne, însă, în Camera Deputaților, locul său fiind luat de Radu Ursanu.

Comentarii
 • Primarul Mihai Chirica trebuie să solicite un certificat de sănătate mintală în cazul Laicu. Dementul ăsta poate să sară la bătaie la colegi în ședințele de CL.

 • Ce ai betivule? Ai intrat in fibrilație? Nu îți mai cardește mangoți Hara care se leapădă de tine? Mă gainar rudimentar,nu mai deschide gura că puți a hazna infectă și ne întorci stomacul pe dos? Câte voturi a luat ABA? Dar Iacobete blatistul??? Aud betivule?

 • Laicule, vine arestarea lui Aragaz pentru hoția de la Lețcani. TOTUL ESTE PERFECT, CHIAR DE VIS ! Aseară am vorbit cu viitorul CITY MANAGER al Iașului și este OK. Dar spune-ne tu cum suferă și plânge balabusta blondină Cameluța.

 • Baghiule îți vând un pont ( deși nu meriți ca ești mujic) vezi stai dreacului in casă astăzi ca a anunțat Miliția razie prin Copou și saltă toate curvele indiferent de gen ! Nu te risca ca ajungi la Beciul Domnesc!

 • Mișu Chiric noi romanii ( iesenii) ne meritam soarta dacă am putut vota coruptul asta care face jocurile MAFIEI IMOBILIARE ! Nu se poate așa ceva,e culmea prostiei sa votezi Chirica și apoi sa plângi ca e debandadă in oraș,ca e poluare,trafic infernal,lipsa parcari,fără varianta ocolitoare etc NU MAI PLÂNGEȚI …CHIRICA NU CREDE IN LACRIMI !

 • Vat Man nu a dormit toata noaptea doar doar sa i-o puna … scuze s-o puna pe Petro consiliera la ce je.
  Mare dragoste in TF si ar fi pacat sa sufere intaiul crai al urbei.
  Mandra e numai bujori in obrajori de ce competenta e ea.

 • Laicule, tu ești curvă și toate gunoaiele din PSD Iași. Și spune-i Cameluței că o așteaptă Chibi Ionescu să-i dea o MUMU de consolare, așa cum îi dădea când era studentă și când făcea MUMU pentru ciocolată chinezească.

 • Hai bai nu va mai certati aici ca prostii, ca sunt tare amarat. Eu n-am iesit conseier nici la Iasi nici la Miroslava Vaii Adanci.
  Eu.
  Cel delegat.
  Cel voluntar.
  Cel implicat.
  Cel degustator.
  Cel importator de bere din import.
  Cel meneger from screci.
  Cel exceptional specialist.
  Go studs and tigers.
  Uite, acu’ ma duc sa iau nepotu de la scoala si nu o sa ma salute parintii cu Domn Conseier de la Iasi.
  Asta-i chagrin de politique a mea.
  Si voi va certati.

  Oare sa ma bag in decembrie la deputati ?
  „Domnu Deputat”…..ce fain suna !

 • Eugen Ciobanita este un om arogant si mizerabil fix ca fostul primar Ciobanita Constantin de la Belcesti care a pierdut primaria fix din cauza bauturilor alcoolice consumate in exces .
  Cica astia doi excroci sunt verisori .

 • Magda Lupu ,Costică Șerban,Cabalau,(cine mai știe și alții sa spună) sunt foști comuniști,cu funcții in pcr,chiar activiști mercenari pcr,la 30 de ani de la căderea ceaușismului. Inadmisibil. Ziariștii sa stea cuochii pe ei. Iar alții sunt pui de bolșevici imputiti,îmbogățiți prin fraude.

 • Cine a votat cu Chirica ?
  Toti oplositii in Iasi: vasluieni, huseni, dorohoieni, bostonieni, onesteni, toate gunoaiele primite aici care cumpara la suprapret cutiile de chibrite numite apartamente de la dezvoltatorii care il ung pe coruptul asta.
  Iesenii adevarati NU au avut ce vota, toti candidatii sunt in aceeasi troaca. De asta si absenteismul masiv, cine sa il voteze pe piticul porno dintre iesenii adevarati ???

 • Cât e.??? Aaaa … Ela din Petro e febletea buhaitului parvenit Johnny Vat aaa manu ce in mandatul asta o gafeaza rau. Punem pariu ca-l agata baietii? E sub lupa de ceva timp. Si-a facut dusmani din aia grei tare. Nea Nelu lasa-te de mangleala si vezi-ti de treaba matale ca nu stai deloc confortabil din punct de vedere legal!

 • Se lauda Pricope de la Baltati pe contul de facebook ca a iesit consilier judetean. Iaca nika. Nici primar nici consilier judetean. A primit ce merita arogantul agresiv.

Adauga un comentariu