Actualitate

Vouchere pentru milioane de români! Banii intră direct pe card, de la 1 iunie 2022

Publicat: 14 mai 2022
Peste 2,3 milioane de persoane vor primi voucherele pentru alimente o dată la două luni

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că voucherele de 50 de euro vor intra pe cardurile persoanelor din categoriile vulnerabile începând cu data de 1 iunie. Sumele vor putea fi folosite pentru a achiziționa alimente sau mese calde.

Potrivit ministrului Muncii, cardurile pentru vouchere vor fi distribuite către români, astfel încât ajutorul de la stat să poată fi primit de la 1 iunie. Peste 2,3 milioane de persoane vor primi voucherele pentru alimente o dată la două luni.

Ministrul Investițiilor, Marcel Boloș, a spus că voucherele pe card vor fi livrate prin poștă, începând de la data de 1 iunie. Pe de altă parte, cardurile nu vor putea ajunge la toate persoanele vizate.

„Sunt patru tranşe avute în vedere: distribuţia va avea loc prin poştă, cardurile sociale sunt emise de unităţile autorizate, se comunică aceste carduri şi apoi prin poştaş ajung la beneficiarul final, deci omul nu trebuie să facă nimic. Valabilitatea acestor tichete e de un an de zile”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cine va primi voucherele de la stat

Pensionarii care au pensiile sub 1500 de lei pe lună vor putea beneficia de aceste vouchere. Suma alocată este de 50 de euro, o dată la două luni. Cardurile vor putea fi folosite pentru achiziționarea de alimente, dar și de mese calde, de la restaurantele care au contract cu statul.

„Actul normativ a trecut de şedinţa de guvern. Practic, după apariţia în Monitor, se poate începe procedura de achiziţionare de carduri, care vor fi distribuite începând cu 1 iunie către beneficiarii din toată ţara. Nu se va putea în data de 1 iunie să distribuim peste 3 milioane de carduri în aceeași zi beneficiarilor, dar cu 1 iunie vom începe activitate și vor fi distribuite pe masura ce se primesc cardurile”, a spus Marius Budăi.
Adauga un comentariu