News Flash:

Vrajitoriile penale ale unui lichidator

8 Aprilie 2009
5608 Vizualizari | 3 Comentarii
Vrajitoriile penale ale unui lichidator
• Lichidatorul Corneliu Mititelu a organizat cinci licitatii in acelasi loc, la aceeasi ora, pentru imobile diferite, dar cu aceiasi ofertanti • Liviu Irimia si Dumitru Gartan, implicati in activitatea firmei INAAP - care administreaza sapte mii de apartamente, au concurat doar de forma, in acte • Cinci hale de productie din Tomesti au fost cumparate cu o zecime din pretul de pornire al licitatiei

Hale din caramida cumparate la licitatie, la numai o zecime din pretul de pornire, la marginea orasului Iasi, o afacere pastorita de Corneliu Mititelu, lichidator judiciar. O afacere profitabila pentru cel care cumpara, care isi scoate banii numai din caramida scoasa din demolarea a jumatate din numarul halelor in cauza. Lichidarea firmei CIP SA din Tomesti, fosta unitate de ingrasare a porcilor diferita de Comtom SA Tomesti a intrat in lichidare judiciara cu cativa ani in urma. In anul 2003, lichidatorul judiciar Corneliu Mititelu a organizat vanzari ale halelor de productie pentru achitarea datoriilor catre bugetul de stat si catre creditorii firmei. Dar, printre aceste vanzari s-au strecurat si unele ce pot fi considerate acte clare de coruptie. Cum altfel ar putea fi interpretate cele cinci licitatii organizate in data de 27 iunie 2003, toate la ora 14.00, asa cum rezulta din procesele verbale intocmite. In plus, la cele cinci vanzari organizate de Mititelu au participat aceiasi doi ofertanti - Dumitru Gartan si Liviu Irimia, de fiecare data castigatorul fiind doar Gartan. Pe toate cele cinci procese verbale ale licitatiei, la rubrica alocata numelui reprezentantilor din partea creditorilor este trasa o linie scurta, ceea ce demonstreaza ca nici unul dintre acestia nu a fost prezent. Suspiciunile de coruptie sunt sustinute de faptul ca fiecare dintre cele cinci licitatii, din aceeasi zi, de la aceeasi ora, desfasurata - conform actelor - doar in prezenta lichidatorului Mititelu, a secretarei Anca Ursache si a celor doi ofertanti, au fost finalizate prin achizitia halelor la putin peste o zecime din pretul de pornire. In plus, fiecare proces verbal demonstreaza ca vanzarea a fost facuta in mod identic in cazul celor cinci active. Adica, cei doi ofertanti refuza pretul de pornire al licitatiei, dupa care Mititelu le solicita cate o oferta. De fiecare data, prima oferta este facuta da Liviu Irimia, a doua de Gartan, acestea fiind la nivelul celei de-a zecea parti din pretul initial. Apoi, pentru ca nu cumva sa fie incalcata legislatia care interzice vanzarea la un pret derizoriu, a zecea parte din pretul de pornire, Mititelu cere ofertantilor sa adauge ceva in plus la oferta. Dupa care Liviu Irimia se retrage din procedura, Dumitru Gartan devenind fericitul proprietar al unui numar de cinci hale zootehnice.
Trebuie subliniat ca aceste licitatii au avut ca obiect doar halele in cauza, nu si terenul pe care se aflau acestea. Conform unor informatii detinute de reporterii BUNA ZIUA IASI, in mod intentionat nu a fost scos terenul la vanzare sau macar sa fie amanata vanzarea halelor inca o perioada de timp, pentru ca numarul celor interesati de aceste active sa fie foarte mic. Practic, se poate afirma ca la asemenea licitatii participa doar persoanele initiate in asemenea afaceri. Astfel, cine cumpara halele o face la un pret minim, neexistand nici un concurent care sa plateasca o constructie fara a avea si terenul de dedesubt. Dar initiatii cunosc faptul ca in cel mai scurt timp, aceste parcele de teren vor fi scoase la randul lor la vanzare.
In cazul CIP SA Tomesti, a doua etapa a afacerii a fost inregistrata patru ani mai tarziu, cand si terenurile au fost scoase la licitatie.
Situatia prezentata mai sus este doar o parte a afacerilor imobiliare derulate sub o spoiala de legalitate, asigurata de lichidatorul Corneliu Mititelu. Toate incercarile de a-l contacta telefonic pe acesta au esuat ieri seara, Mititelu refuzand cu obstinatie sa raspunda apelurilor jurnalistilor. Trebuie subliniat ca Mititelu a avut ieri o discutie cu reporterii BUNA ZIUA IASI, cand a apelat redactia pentru a face unele precizari referitoare la implicarea sa in scandalul devalizarii firmei Nicolina SA.

Afacerea INAAP

Dumitru Gartan, fericitul beneficiar al rezultatelor unor licitatii desfasurate in acelasi loc si la aceeasi ora, declarat castigator al unor bunuri imobile la a zecea parte din pretul cerut initial, este implicat in Institutul National de Administrare a Asociatiilor de proprietari (INAAP) SRL. Aceasta firma administreaza aproape sapte mii de apartamente din municipiul Iasi. Dar Gartan nu este trecut in actele firmei, ci persoana care controleaza 99 la suta din capitalul social al acestei firme este mama sa - Alexandrina Glinschi.
Dar, apare o mare surpriza: un anumit Liviu Irimia figureaza ca reprezentant al INAAP SRL, cand firma avea sediul in centrul municipiului Iasi. Rezulta ca ofertantii de la licitatiile organizate la Tomesti de Corneliu Mititelu erau mana-n mana. Acesta este un alt argument pentru acuzatiile de coruptie. Vom reveni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

afacerea inaap
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

eu  | #65290
acest lichidator isi bate joc si de oamenii care au terenuri in zona..timofte se lupta in instanta cu el da cred ca nu prea are mari sanse..e puternic nemernicul
fost angajat  | #65291
licitatia a fost o inselatorie cei doi fiind mana in mana.DumitruGartan este directorul imaap care inseala mii de oameni nu doamana Glinschi care are varsta de 80 de ani.Liviu Irimia a fost director multa vreme la inaap iar acum este consilierul lui Gartan.
Cazier Pandele  | #96892
Care BARBIERU se cearta cu Gartan si Tiganescu ? Asta ? Teparul escroc ? Se pare ca printre ultimele firme tepuite de BARBIERU ION CRISTIAN CNP 1691117272631 si ALAZAROEI CATALINA (fosta TARNAUCEANU) CNP 2730426221182 se afla firmele COMBETON IASI si AVI TOP. Suma depaseste 100.000 RON.


ANTECEDENTELE PENALE ale numitului BARBIERU ION CRISTIAN
Fiul lui Gheorghe si Maria,
Nascut la data de 17.11.1969 in Municipiul Roman, Jud. Neamt,
Ultimul domiciliu din Cartea de Identitate seria MX 580539 din 15.12.2005
Aleea M. Sadoveanu nr.28,
C N P 1691117272631

Condamnat 1 an si 6 luni inchisoare pt. Art 213 Cod Penal, cu aplicarea Art. 71 si 64 C.P.
- Art. 213 – Abuzul de Incredere - Insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice
titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda.
Art. 64 – Interzicerea unor drepturi : Pedeapsa complementara
a) dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functiile elective publice;
cool.gif dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat;
c) dreptul de a ocupa o functie sau a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pt. savarsirea infractiunii;
d) drepturile parintesti;
e) dreptul de a fi tutore sau curator;
Sentinta Penala 255/11/07.1997 – Judecatoria Iasi – Decizia Penala 31/ 14.01.1999 Curtea de Apel Iasi.

Condamnat 1 an inchisoare pt. Art. 293 Cod Penal
- Art 293 – Falsul privind identitatea – Prezentarea sub o identitate falsa ori atribuirea unei
asemenea identitati altei persoane, pt. a induce sau a mentine in eroare un organ sau institutie de stat sau o alta unitate la care se refera art. 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine ori pt. altul, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani;

Condamnat 8 luni inchisoare pt. Art. 291 Cod Penal
- Art 291 – Uzul de Fals – Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani cand inscrisul este
sub semnatura privata;

Condamnat 1 an si 8 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal
- Art 215 – Inselaciunea – (1) Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a
unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine
pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.
(2) – Inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.
(3) – Indicerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.

Condamnat 2 ani si 2 luni inchisoare pt. Art 282 Cod Penal, alin. 1 si 2;
- Art. 282 – Falsificarea de Monede sau alte valori - (1) Falsificarea de moneda metalica,
Moneda de hartie, titluri de credit public, cecuri, titluri de orice fel pt. efectuarea platilor, emise de institutia bancara ori de alte institutii de credit competente, sau falsificarea oricaror altor titluri ori valori asemanatoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Condamnat 1 an si 4 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal;

Condamnat 1 an si 4 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal;
- Cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod Penal;
- Art 41 : Unitatea infractiunii continuate si a celei complexe : (1) – In cazul infractiunii continuate si al infractiunii complexe nu exista pluralitate de infractiuni.
- (2) - Infractiunea este continuata cand o persoana savarseste la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleiasi rezolutii, actiuni sau inactiuni care prezinta, fiecare in parte, continutul aceleiasi infractiuni.
- (3) – Infractiunea este complexa cand in continutul sau intra, ca element sau ca circumstanta agravanta, o actiune sau inactiune care constituiew prin ea insusi o fapta prevazuta de legea penala.

Sentinta penala 285/ 02.12 1997 – Tribunalul Judetean Iasi, Decizia Penala 86 / 24.03.1998 – Curtea de Apel Iasi.

Arestat la 27.01.1997 si eliberat conditionat la 17.04.1998 - rest 56 zile .

Pornita inceperea urmaririi penale de Parchetul Bacau, pt. savarsirea infractiunii prevazute de Art. 215 alin. 4 Cod Penal, cu aplicarea Art. 37 a Cod Penal.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017146 (s)