Magazin

Vrei sa indepartezi buruienile din curte si nu reusesti? Erbicid total – si scapi de probleme!

Publicat: 06 mai 2022
erbicid total

Buruienile nu doar ca sunt inestetice, ci si daunatoare atat pentru sanatatea familiei tale, cat si a animalelor din gospodarie si a culturilor din gradina ta. Exterminarea ierburilor inutile nu este insa deloc usoara si trebuie sa iei in considerare acest detaliu inca dinainte de a te apuca de constructia propriu-zisa a casei.

In cazul in care ti-ai achizitionat un teren si doresti sa te apuci de construirea viitorului camin al familiei tale, atunci asigura-te ca le vei putea crea oaza de liniste si relaxare pe care o merita. Astfel, pentru a indeparta buruienile de pe teren, ai la indemana o solutie simpla si extrem de eficienta: folosirea unui erbicid total.

Ce este un erbicid total?

Acest tip de substanta este recomandata a se folosi in momentul in care doresti sa elimini complet toate tipurile de plante de pe suprafata unui teren. Ceea ce trebuie sa stii, inainte de folosire, este ca un erbicid total se foloseste numai pe spatii necultivate si se recomanda o perioada de pauza de un an, in cazul in care doresti sa plantezi gazon, de exemplu.

Aceasta substanta are ca ingredient de baza Glifosfatul – o substanta activa foarte puternica.

erbicid total

Unde mai poti folosi un erbicid total?

De asemenea, folosirea acestui tip de erbicid se mai poate face in siguranta si in spatii necultivate. Aceasta substanta si-a dovedit utilitatea atunci cand a fost utilizat pe spatii necultivate din zona:

 • cailor ferate;
 • marginea soselelor;
 • aleile din curti;
 • plantatiile viticole – aplicarea in aceste zone trebuie facuta cu foarte mare atentie, astfel incat sa nu fie atinse frunzele, deoarece, daca produsul intra in contact cu frunzele vitei de vie, aceastea vor fi distruse;
 • livezi – cu aceeasi grija se poate aplica erbicidul si pe terenurile pe care se afla plantati pomi;
 • pepiniere;
 • terenuri imburuienate pe care nu se cultiva nimic in anul respectiv;
 • pe terenuri la infiintarea sau desfiintarea culturilor agricole;
 • pe terenuri ce urmeaza a fi construite;
 • pe terenuri din zonele umane, care se afla in curs de amenajare peisagistica;
 • pentru combaterea buruienilor din curti pentru desfiintarea peluzelor;
 • pentru combaterea ierburilor din parcari si dintre pavelele cu gauri;
 • pentru exterminarea ierburilor din cimitir.

Cum se aplica un astfel de erbicid?

Aplicarea erbicidului se poate face atat de catre utilizatorii profesionisti, cat si de persoanele casnice. Inainte de a aplica insa substanta, trebuie sa cititi si sa urmariti indicatiile producatorului pentru a prepara erbicidul conform specificatiilor.

In ceea ce priveste modul de pulverizare a substantei, se poate face:

 • aplicare cu instalatie tractata – pentru stropirea exploatatiilor agricole mari;
 • aplicare cu pompa de spate (atomizor) – aceasta modalitate este practica in cazul suprafetelor mici.

Erbicidul total este o substanta chimica cu efect imediat. Pentru a evita eventualele accidentari, ce pot aparea in timpul prepararii solutiei sau stropirii terenului, trebuie sa ai grija sa eviti contactul acestuia cu pielea, ochii sau fata. Totodata, trebuie sa ai in vedere ca produsele de acest gen sunt incadrate ca fiind daunatoare pentru organismele acvatice. In schimb, animalele de companie nu vor fi afectate de aplicarea erbicidului in gospodarii.

Daca si tu ai nevoie de o solutie radicala pentru a scapa de buruienile nedorite, atunci intra pe site-ul PlantMaster.ro si consulta oferta completa de produse. Achizitioneaza tipul de erbicid total potrivit terenului de pe care doresti eradicarea plantelor si, inainte de folosire, citeste cu atentie recomandarile producatorului. Pentru rezultate optime, respecta intru totul instructiunile acestuia!
Adauga un comentariu