Magazin

Vrei sa iti achizitionezi o noua locuinta? Iata ce trebuie sa faci ca sa ai o casa moderna!

Publicat: 14 aug. 2020

De cele mai multe ori, prima locuinta, pe care o cumperi singur sau impreuna cu familia ta, este cea mai speciala. Indiferent ca iti achizitionezi o casa sau un apartament intr-un imobil vechi sau nou, sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le verifici inainte de a te muta. Mai mult, ai nevoie si de multa inspiratie si ingeniozitate pentru a renova si amenaja fiecare incapere dupa bunul tau plac.

Locuinta iti reflecta personalitatea, iar alegerea unui design depinde de nenumarati factori, precum bugetul de care dispui, preferintele tale si ale familiei si modul in care vrei sa utilizezi fiecare incapere. Este foarte important sa alegi elemente care, impreuna, sa creeze un tot unitar. 

Astfel, mobila si decoratiunile trebuie sa denote bun gust, dar sa fie si utile. Evita sa aglomerezi camerele si opteaza pentru un decor inteligent si accesibil.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti amenajezi locuinta de vis!

 

  • Schimba instalatia 

 

Indiferent daca stai la casa sau locuiesti intr-un apartament, in timp, va trebui sa inlocuiesti conductele de canalizare si instalatiile sanitare si termice, din cauza diversilor factori care le afecteaza durata de viata. 

Daca nu vei acorda atentie acestui aspect, s-ar putea sa ai parte de evenimente neplacute in viitorul apropiat. La Nicometaltub vei gasi teava rotunda de calitate, care are o durata de viata indelungata. Schimbarea intregii instalatii este o investitie care iti ofera siguranta si te scapa de eventuale cheltuieli suplimentare.

 

  • Verifica starea pardoselei

 

Este foarte important sa te asiguri ca ai de o pardosea de calitate. In cazul caselor din lemn sau al blocurilor foarte vechi, podeaua poate avea defecte majore din cauza unor inundatii, de exemplu. 

Daca optezi pentru o pardoseala din materiale de calitate, aceasta poate deveni multifunctionala. Pe de o parte, poate servi ca strat de finisare, dar poate avea si rolul de a proteja impotriva factorilor negativi. De exemplu, daca ai achizitionat o casa intr-o zona predispusa la inundatii, exista pardoseli hidroizolante, care nu permit ca apa sa se infiltreze in placa de beton.

 

  • Alege un decor care sa te reprezinte

 

Dupa ce te-ai asigurat ca locuinta este in regula din toate punctele de vedere, este momentul sa te apuci de zugravit si sa iti alegi un stil care sa te reprezinte. Dat fiind faptul ca aici iti vei petrece majoritatea timpului alaturi de cei dragi, trebuie sa aiba un aspect placut si primitor. 

Daca iti doresti o locuinta luminoasa si aerisita, este indicat sa folosesti nuante deschise, naturale si contraste din diferite texturi, care sa scoata in evidenta decorul pentru care ai optat. 

 

  • Opteaza pentru decoratiuni clasice si pentru plante 

 

Un interior modern este unul rafinat, cu ornamente si detalii elegante, accesorii in ton si o singura culoare predominanta pentru pereti. Daca iubesti natura, decoreaza incaperile cu elemente vegetale, plante de diferite marimi si decoratiuni sofisticate. Nu uita nici de perdele si draperii, care trebuie alese cu grija, pentru a aduce un plus de stil.

Asadar, amenajarea unei locuinte este o sarcina care implica foarte multa rabdare si pentru care iti trebui un strop de inspiratie. Totusi, odata ce ai finalizat tot procesul, nu iti ramane decat sa te bucuri de rezultat alaturi de cei dragi.

Adauga un comentariu