Stiri medicale

Vrei sa iti amintesti ceva care s-a petrecut recent? Mergi cu spatele!

Publicat: 25 nov. 2018
7

Persoanele care merg cu spatele, fie si cativa pasi, se descurca mai bine la testele de memorie decat cele care stau pe loc sau merg normal, inainte, arata un studiu recent.

Este concluzia a numai putin de sase experimente realizate e experti de la Universitatea Roehampton, din Marea Britanie, in care subiectii care au mers inapoi, care si-au imaginat ca merg inapoi sau care doar au vizionat inregistrari cu un tren care mergea inapoi s-au descurcat mult mai bine la testele de memorie. E vorba insa despre memoria recenta, arata ziare.com, care citeaza Daily Mail, care citeaza un raport publicat de jurnalul Cognition.

Concret, subiectii, 114 la numar, au fost impartiti in grupe care au vizionat o inregistrare video in care unei femei ii era furata geanta, o lista cu cuvinte sau un set de imagini. Apoi, au trebuit sa completeze chestionare legate de cele vazute. Inainte de completarea chestionarelor, fie au mers 10 metri inainte, fie au mers 10 inapoi, fie au stat pe loc, fie doar si-au imaginat ca merg inainte sau inapoi. De fiecare data grupul care efectuat pasii inapoi sau doar si-a imaginat asta s-a descurcat mai bine.

Desi inca nu pot explica de ce functioneaza, e clar ca legatura intre conceptele de timp si spatiu este esentiala in felul in care ni se formeaza amintirile, a explicat unul dintre autorii studiului, Aksentijevic Aksentijevic.

Adauga un comentariu