Magazin

Vrei sa stii ce companii iti spioneaza activitatea pe Internet? Vezi cum poti sa afli

Publicat: 03 mart. 2012
1

Mozilla, compania producatoare a browser-ului Firefox, a anuntat lansarea unui add-on care le ofera utilizatorilor ce companii ii „spioneaza” in timp ce navigheaza pe Internet.

Add-on-ul Mozilla se numeste Collusion si le va permite utilizatorilor sa vada firmele care le urmaresc activitatea, spune seful companiei, Gary Kovacs, citat de The Daily Mail.

Collusion este un program experimental, prezentat saptamana trecuta in cadrul unei conferinte de specialitate, si permite ultilizatorilor sa afle, in timp real, ce companii supravegheaza traficul de Internet.

Mutarea Mozilla vine la scurt timp dupa ce Google si-a lansat controversata politica de confidentialitate, pentru a strange mai multe date pentru clientii lor de publicitate.

Potrivit statisticilor oficiale, Google a castigat in 2010 28 de miliarde de dolari prin intermediul soft-ului de publicitate AdWords.

Noua politica de confidentialitate a Google permite adunarea datelor de pe telefoanele ce folosesc sistemul Android, de pe YouTube, Gmail si le foloseste pentru directionarea reclamelor platite.

Adauga un comentariu