Magazin

Vrei sa te lasi de fumat? Cercetatorii au descoperit cea mai simpla metoda

Publicat: 29 aug. 2012
1
Vesti bune pentru fumatori. Oamenii de stiinta au descoperit cum poate o persoana dependenta de tutun sa reduca semnificativ numarul de tigari pe zi si chiar sa renunte definitiv la acest viciu.
Activitatea fizica i-ar putea ajuta pe cei care doresc sa reduca numarul de tigari fumate sau chiar sa renunte la acest viciu, potrivit unui studiu britanic, citat de evz.ro.
Oamenii de stiinta au analizat datele a 19 cercetari clinice si au descoperit ca activitatea fizica reduce pofta de nicotina. Insa, specialistii nu pot spune cu exactitate in ce masura exercitiile fizice contribuie la renuntarea definitiva la fumat.
Persoanele fumatoare participante la studiul britanic au fost puse sa desfasoare atat activitati fizice, cum ar fi mersul pe bicicleta sau mersul rapid, cat si activitati pasive, precum vizionarea unui film sau pur si simplu statul intr-un loc linistit, unde sa nu aiba acces la nicotina.
Rezultatele au aratat ca persoanele care au desfasurat activitati fizice au manifestat o dorinta mai redusa de a fuma, spre deosebire de cele care au vizionat un film. Prin urmare, exercitiile fizice contribuie la buna dispozitie a oamenilor, acestia nemaifiind tentati sa fumeze.
Adauga un comentariu