Magazin

Vrei sa-ti reduci grasimea de pe abdomen? Uite alimentul minune care te-ar putea ajuta

Publicat: 31 mart. 2013
1

Cercetatorii au descoperit un aliment care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grasimii abdominale, scrie Medical Daily.

Alimentul minune este uleiul de rapita. Oamenii de stiinta au aratat ca folosirea uleiului de rapita in preparea alimentelor poate duce la reducerea tesutului adipos de pe abdomen.

Rezultatele au aratat ca participantii care au consumat ulei de rapita sau ulei de rapita bogat in acid oleice timp de patru saptamani au inregistrat o reducere a grasimii abdominale cu 1.6%. Uleiul de rapita este bogat in grasimi mononesaturate, care pot reduce nivelul colesterolului „rau” si care promoveaza benefiic pentru inima.

Grasimile mononesaturate se mai gasesc in cantitati mari in uleiul de masline, uleiul de arahide, uleiul de susan, avocado, unt de arahide si in multe nuci si seminte. Toate acestea ar putea reduce la randul lor grasimea abdominala si riscul de sindrom metabolic.

Mai multe cercetari au aratat ca dieta mediteraneana, ce este bogata in grasimi mononesaturate, prezinta numeroase beneficii pentru inima, sanatate si longevitate.

Adauga un comentariu