Eveniment-Social

„Vrem sa organizam cel mai mare festival de teatru din Europa de Est” – VIDEO

Publicat: 16 feb. 2011
1

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au realizat un interviu, in exclusivitate, cu actualul director artistic al Teatrului National Vasile Alecsandri, cunoscutul actor Adi Carauleanu. Acesta a acceptat sa prezinte planurile de viitor ale Nationalului iesean, seria de premiere nationale puse in scena la Iasi, dar, cel mai important element, intentia de a organiza in viitor cel mai mare festival international de teatru din Europa de Est. In plus, la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), Carauleanu spera ca cel mai vechi teatru din tara sa fie marele castigator prin nominalizarile spectacolelor: „O noapte furtunoasa”, regizat de Al. Dabija, si „Zeul macelului”, în regia lui Cristian Hadji-Culea.

Reporter: Premierele teatrale de exceptie din ultimul an, de la Nationalul iesean, reprezinta sansa de a reveni in prim-planul dramaturgiei romanesti?
Adi Carauleanu: Desigur, faptul ca, in ultimul timp, i-am avut pe marii regizori prezenti cu spectacole la Iasi este o etapa importanta pentru a reda stralucirea Nationalului iesean si de a-l aseza acolo unde-i este locul. Am avut spectacole de Purcarete, Dabija si, in viitor, va spun in premiera, si marele regizor Tompa Gabor va veni la Iasi. Sunt dovezi ca oferim cele mai bune argumente teatrale pentru ca publicul spectator sa vina la teatru.

R.: Ce planuri de viitor aveti pentru Nationalul iesean?
A.C.: Vreau sa va spun ca, la ideea directorului Cristian Hadji-Culea, intentionam ca pe viitor sa organizam cel mai important festival international de teatru din Europa de Est. Ne dorim foarte mult acest lucru si ar fi ceva care ar insemna foarte mult pentru Iasi si cel mai vechi teatru din Romania ar merita acest lucru. Personal, mi-am propus sa continui la Iasi, asa cum se intampla la Barlad acum ceva timp, sa organizez un festival al regizorilor, un adevarat atelier in care toti regizorii sa vina si sa creeze.

R.: Ce sperati de la Premiile UNITER de anul acesta?
A.C.: Sper ca, dupa multi ani, sa fim si noi laureati la aceste Premii UNITER, deoarece avem spectacole pe care le-am avut in premiera si care ar merita acest lucru. Sper ca Nationalul iesean sa fie marele premiant de anul acesta, pentru ca merita.

Urmariti interviul complet cu Adi Carauleanu pe suport video.

Comentarii
  • Trist si jalnic …sa fii actor la un teatru NATIONAL si sa ai „doar vise”…darmite sa mai sustii ca esti si „director artistic”…de foarte multi ani…si NU poti sa te mandresti cu NIMIC concret si PERFORMANT la NIVEL de TEATRU NATIONAL.

Adauga un comentariu