National

Vremea 4 martie – 1 aprilie 2019 – Primavara aduce vara. Temperaturi de pana la 24 de grade

Publicat: 02 mart. 2019

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza pentru urmatoarele patru saptamani, intervalul 4 martie – 1 aprilie 2018. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in prima luna de primavara.
Astfel, potrivit specialistilor ANM, pe tot intervalul de prognoza vremea va fi mai calda decat normalul pentru aceasta perioada, in majoritatea zonelor tarii.

Saptamana viitoare, incalzirea va fi una accentuata, cu temperaturi ce vor atinge chiar si 24 grade Celsius, in regiunile sudice ale Romaniei.

Sunt valori comparabile cu luna mai, spun meteorologii.

Din pacate, aceste valori ridicate si lipsa precipitatiilor nu sunt deloc un semn bun pentru agricultura. Sunt zone unde s-a instalat deja seceta. Meteorologii anunta deficit de umiditate in Dobrogea, Muntenia, Banat si sud-estul Transilvaniei.

De asemenea, zilele cu vreme calda pot declansa inflorirea timpurie a copacilor, iar eventuale temperaturi sub zero, dar si ploi reci, ninsori sau lapovite ar fi un real dezastru.

Prognoza meteo 4 – 11 martie 2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari.

Regimul pluviometric va fi deficitar in regiunile extracarpatice si la munte si local excedentar in nordul extrem al tarii. In rest cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Vremea 11 – 18 martie 2019
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii estimate a se inregistra in acest interval vor fi usor excedentare in cea mai mare parte a tarii.

Prognoza meteo 18 – 25 martie 2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestei saptamani, pe intreg teritoriul Romaniei.

Regimul pluviometric va fi usor deficitar in regiunile centrale, vestice si nord-vestice, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada.

Vremea 25 martie – 1 aprilie 2019
Mediile valorilor termice vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru acest interval, in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in jumatatea vestica a tarii si normale pentru acesta saptamana in rest, potrivit ANM.loading...

Adauga un comentariu