Stiri Turism

VREMEA. Anuntul ANM! Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Publicat: 07 oct. 2019

VREMEA. Vremea se va incalzi pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, dupa o perioada in care valorile termice scazusera semnificativ la nivelul intregii tari, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata luni si valabila pentru perioada 7 – 20 octombrie 2019.

VREMEA.  Astfel, incepand cu data de 9 octombrie, temperaturile maxime vor atinge si 25 de grade Celsius, minimele vor ajunge pana la 8-9 grade, insa conditiile de aparitie a ploilor vor ramane destul de ridicate aproape pe tot parcusul intervalului de prognoza.

VREMEA. In Banat, in primele doua zile de prognoza, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 grade Celsius. Pe 9 octombrie vremea se va incalzi, astfel incat aceasta medie se va situa in jurul valorii de 21 de grade. Cu mici variatii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor mentine, in medie, in jurul a 20 de grade pana pe 12 octombrie si vor ajunge pe 14 octombrie la 25 de grade Celsius. In ultimele zile de prognoza, vremea se va racori usor si treptat, spre 20 de grade. Temperaturile minime vor fi scazute in intervalul 7-9 octombrie, cand media lor va fi de 3 – 5 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va creste semnificativ, fiind cuprinsa intre 7 si 10 grade. Vor fi ploi locale, in general slabe, cu probabilitatea mai ridicata de aparitie in intervalul 9-11 octombrie, precum si in unele zile din intervalul 16-20 octombrie 2019.

VREMEA. In Crisana, in primele din aceasta saptamana, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 grade. Pe 9 octombrie vremea se va incalzi, iar media se va situa in jurul valorii de 20 de grade. Cu mici variatii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor mentine, in medie, in jurul a 19 grade pana pe 12 octombrie si vor ajunge, pe 14 octombrie, la 25 de grade. In ultimele zile de prognoza, vremea se va racori usor si treptat, spre 20 de grade. Temperaturile minime vor fi scazute in intervalul 7 – 9 octombrie, cand media lor va fi de 2 – 4 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va creste semnificativ, fiind cuprinsa intre 7 si 9 grade. Vor fi ploi locale, in general slabe, cu probabilitatea mai ridicata de aparitie in intervalul 9-11 octombrie, precum si in unele zile din intervalul 16-20 octombrie.

VREMEA. In Transilvania, dupa doua zile cu vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, cand media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, in urmatoarele doua zile vremea se va incalzi, astfel incat pe 10 octombrie aceasta medie se va situa in jurul valorii de 18 grade, usor mai ridicata decat media climatologica specifica acestei date. Cu mici variatii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor mentine, in medie, in jurul a 19 grade pana pe 15 octombrie. In ultimele zile de prognoza vremea se va racori usor, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi scazute in intervalul 7-9 octombrie, cand media lor va fi de 0 – 3 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va creste usor, fiind cuprinsa intre 4 si 7 grade. Se vor semnala precipitatii slabe, mai ales ploi, cu probabilitatea mai ridicata de aparitie in prima zi, in intervalul 10-12 octombrie si in unele zile din a doua saptamana.

VREMEA. In zona Maramuresului, vor fi doua zile cu vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada din an (7 si 8 octombrie), cand media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, in urmatoarele zile vremea se va incalzi treptat, astfel incat pe 14 octombrie aceasta medie se va situa in jurul valorii de 21 de grade Celsius, mai ridicata decat norma climatologica specifica acestei date. Desi vremea se va racori usor in ultimele zile de prognoza, temperaturile maxime se vor mentine, in medie, in jurul a 19 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi scazute in intervalul 7-9 octombrie, cand media lor va fi de 0 – 2 grade. Pana la sfarsitul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va fi in crestere, fiind cuprinsa intre 5 si 8 grade. Se vor semnala precipitatii slabe, mai ales ploi, cu probabilitatea mai ridicata de aparitie in prima zi, in intervalul 10-12 octombrie si in unele zile din a doua saptamana.

VREMEA. In Moldova, dupa doua zile cu vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 9 grade, in urmatoarele zile vremea se va incalzi, astfel incat pe 10 octombrie aceasta medie se va situa in jurul valorii de 21 grade Celsius, mai ridicata decat norma climatologica specifica acestei date. Desi vremea se va racori in urmatoarele zile de prognoza, cand temperaturile maxime vor fi, in medie, in jurul a 18 grade, apoi ele se vor situa intre 17 si 20 de grade. Temperaturile minime vor fi scazute in intervalul 7-9 octombrie, cand media lor va fi de 1 – 4 grade. Ulterior, media temperaturilor minime va fi creste, fiind cuprinsa intre 5 si 8 grade. Se vor semnala precipitatii slabe, mai ales ploi, cu probabilitatea mai ridicata de aparitie in prima zi, in intervalul 10-12 octombrie precum si in unele zile din a doua saptamana.

VREMEA. In Dobrogea, in primele doua zile de prognoza, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 grade. In urmatoarele doua zile vremea se va incalzi, astfel incat pe 10 octombrie aceasta medie se va situa in jurul valorii de 21 grade, usor mai ridicata decat media climatologica specifica acestei date. Cu mici variatii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor mentine, in medie, in jurul a 20 de grade pana pe 15 octombrie. In ultimele zile de prognoza, vremea se va racori usor, cu aproximativ doua grade. Temperaturile minime vor fi scazute in intervalul 7-9 octombrie, cand media lor va fi de 5 – 7 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va creste semnificativ, fiind cuprinsa intre 9 si 12 grade. Vor fi ploi locale, in general slabe, cu probabilitatea mai ridicata de aparitie in prima zi, in intervalul 10-12 octombrie, precum si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

VREMEA. In regiunea Munteniei, in primele doua zile de prognoza, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 11 grade. In urmatoarele doua zile vremea se va incalzi semnificativ, astfel incat pe 10 octombrie aceasta medie se va situa in jurul valorii de 24 grade, mai ridicata decat media climatologica specifica acestei date. Cu mici variatii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor mentine, in medie, in jurul a 21 de grade pana pe 15 octombrie. In ultimele zile de prognoza, vremea se va racori usor, cu aproximativ doua grade. Temperaturile minime se vor mentine scazute in intervalul 7-9 octombrie, cand media lor va fi de 3 – 6 grade. Pana la sfarsitul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va fi in crestere, fiind cuprinsa intre 7 si 11 grade. Se vor semnala ploi slabe, cu probabilitatea mai ridicata de aparitie in prima zi, in intervalul 10-12 octombrie, precum si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

VREMEA. In Oltenia, in primele doua zile de prognoza, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 13 grade. In urmatoarele doua zile vremea se va incalzi semnificativ, astfel incat pe 10 octombrie aceasta medie se va situa in jurul valorii de 23 grade, mai ridicata decat media climatologica specifica acestei date. Cu mici variatii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor mentine, in medie, in jurul a 21 de grade pana pe 15 octombrie. In ultimele zile de prognoza, vremea se va racori usor, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi scazute in intervalul 7-9 octombrie, cand media lor va fi de 4 – 6 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va fi in crestere, fiind cuprinsa intre 7 si 11 grade. Vor fi ploi locale, in general slabe, cu probabilitatea mai ridicata de aparitie in prima zi, in intervalul 10-12 octombrie, precum si in unele zile din intervalul 16-20 octombrie.

VREMEA. La munte, luni si marti (7 – 8 octombrie), vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. In urmatoarele doua zile vremea se va incalzi, iar pe 10 octombrie aceasta medie se va situa in jurul valorii de 13 grade, mai ridicata decat media climatologica specifica acestei date, valoare ce se mentine, cu mici variatii, de la o zi la alta, pana pe 15 octombrie. In ultimele zile de prognoza, vremea se va racori usor, cu aproximativ doua grade. Temperaturile minime vor fi scazute in intervalul 7-9 octombrie, cand media lor va oscila intre -3 si 0 grade. Ulterior, media temperaturilor minime va fi in crestere, fiind cuprinsa intre 1 si 6 grade. Vor fi precipitatii cu probabilitatea mai ridicata de aparitie, in prima zi, cand vor fi mai ales ninsori si predominant ploi in intervalul 10-12 octombrie, precum si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

VREMEA. Estimarile sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.loading...

Adauga un comentariu