Stiri Turism

Vremea de Rusalii 2019. Prognoza meteo de Rusalii la mare si la munte

Publicat: 10 iun. 2019
9

Vremea de Rusalii 2019. Prognoza meteo iunie 2019 in Romania anunta temperaturi toride in minivacanta de Rusalii in toata tara. Afla cum va fi vremea de Rusaliile Ortodoxe in Bucuresti pe litoral si la munte

Vremea in minivacanta de Rusalii 2019 se anunta caniculara in majoritatea regiunilor tarii. Pentru cei care vor sa petreaca zilele libere legale la mare, la munte sau in Bucuresti, meteorologii au vesti despre temperaturi. Prognoza meteo despre starea vremii la jumatatea  lunii iunie anunta valori termice toride, disconfort termic ridicat, dat fiind primul vald e canicula care va cuprinde Romania in intervalul 13-16 iunie 2019.  

Rusaliile pica in 2019 pe data de 16 si 17 iunie, respectiv Duminica si Lunea Rusaliilor. Calendarul zilelor libere legale in Romania le permite romanilor sa beneficieze de o scurta minivacanta de trei zile, respectiv sambata (15 iunie), duminica( 16 iunie) si luni (17 iunie). In plus, prognoza mete Romania anunta valori termice care se ridica la maxime de 27 de grade C. Pentru cei care vor sa petreaca weekendul de Rusalii la munte sau pe litoral, venim cu informatii pretioase despre vreme.

Vremea de Rusalii 2019 – Bucuresti

Prognza meteo anunta ca in Bucuresti va fi deosebit de frumoasa in zilele de 15, 16, 17 iunie 2019. Sambata, temperaturile se vor incadra intre 34 /20° C. Duminica si Luni, prima si a doua zi de Rusalii, anunta cer insorit si temperaturi care se vor mentine la aceeasi valoare, resectiv 34° la amiaza si /20° pe timpul noptii.

Vremea de Rusalii 2019 – Constanta

Foarte multi romani prefera sa petreaca luna iunie pe litoral, iar minivacanta de Rusalii este un prilej numai bun. Cea mai calduroasa zi va fi cea de Luni, a doua zi de Rusalii, cand valorile termometrelor vor indica maxime de 24 de grade C si cer insorit. Sambata norii isi vor face simtita prezenta pe litoral, iar temperaturile vor atinge 22 grade C la amiaza si 15 grade la miezul noptii. Duminica va fi insorit, iar acul termometrelor indica 23 de grade C, respectiv 15 grade C. 

Vremea de Rusalii 2019 – Brasov

Vremea la munte va fi buna, cu mici exceptii de averse, local, cu temperaturi ce se vor incadra intre 30 si 14 de grade C. Sunt posibile ploi Duminca, in prima zi de Rusalii, insa sambata si luni cerul nu prezinta innorari. Sambata, valorile termice la munte se incadreaza intre 31 si 15 grade C, Duminica intre 19 si 9 grade C, iar luni, intre 21 si 11 grade C. 

Rusaliile, sarbatoare cunscuta si ca Cincizecimea, se petrec la 10 zile de la Inaltarea lui Iisus, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa. In Romania, sarbatoarea se bucura de doua zile libere legale – duminica si luni, respectiv 16 si 17 iunie, figurand in cand codul muncii ca libere legale. Pe cei care vor sa-si planifice Rusaliile si in 2020 ii informam ca Rusaliile Ortodoxe pica anul viitor mai devreme, pe 7, respectiv, 8 iunie, 2020. 

Adauga un comentariu