National

Vremea se încalzeste usor, dar vin ploile

Publicat: 16 feb. 2010
1

Odata cu aparitia soarelui si a unui aer mai cald care avanseaza spre tara noastra, maximele cresc la 7-8 grade, în special în sud-vestul tarii. Aerul cald îsi continua avansul, iar joi asteptam maxime chiar si de 11-12 grade în Banat. Dar, odata cu încalzirea vremii, se întorc si precipitatiile. Spre finalul saptamanii procesul de încalzire a vremii se accentueaza, iar maximele ajung la 10-12 grade în sud si în vest.

Astazi scapam de influenta depresiunii mediteraneene care ne-a facut sa resimtim din plin iarna în ultimele zile. Norii mai acopera cerul, însa precipitatiile se raresc. Doar izolat mai ninge slab în nord-vest si la munte. Ceata se formeaza la primele ore, mai ales în zonele joase. Temperatura aerului este în usoara crestere odata cu patrunderea aerului mai cald care vine dinspre Marea Mediterana. Maximele se vor situa între minus 2 si 8 grade Celsius.

Maine va fi vreme închisa în aproape toata Romania. Cad precipitatii pe arii extinse. Ploua mai mult în jumatatea sudica a tarii. Spre nord ploile se mai raresc, iar în Moldova se transforma în lapovita si ninsoare. Vremea continua sa se încalzeasca usor, asa ca maximele sunt cuprinse în general între 0 grade în nordul Moldovei, la Suceava si 9 grade în vest si în centru, la Oradea si la Targu Mures.

Joi, ploile continua în vest, în sud, dar si în est, iar nordul Moldovei sunt conditii de lapovita. In centrul tarii ploua pe arii restranse si printre nori se strecoara si cateva raze de soare. Regimul termic continua sa creasca usore. In general asteptam maxime de la 3 grade în nordul Moldovei, pana la 12 grade în Banat, la Timisoara. Alte valori, 10 grade la Oradea, 11 la Targu Mures si 4 la Iasi si la Craiova.

Adauga un comentariu