National

Vremea se răceşte brusc. Un ciclon aflat în nord-estul Europei va pune stăpânire şi pe România

Publicat: 16 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vremea se răceşte brusc. Un ciclon aflat în nord-estul Europei va pune stăpânire şi pe România
Vremea se răceşte brusc. Temperaturile vor scădea cu mai mult de 10 grade în mai puţin de 48 de ore

Vremea se răceşte brusc la finalul acestei săptămâni. Potrivit specialiştilor, temperaturile vor scădea cu mai mult de 10 grade în mai puţin de 48 de ore. Responsabil pentru această schimbare este un ciclon aflat în nord-estul Europei va pune stăpânire şi pe România.

Angajaţii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au făcut un anunţ trist privind temperaturile care urmează să le avem în termometre. Potrivit meteorologilor, vremea se răceşte brusc la finalul acestei săptămâni şi, responsabil pentru această schimbare este un ciclon aflat în nord-estul Europei va pune stăpânire şi pe România.

Vremea se răceşte brusc. Un ciclon aflat în nord-estul Europei va pune stăpânire şi pe România

Temperaturile vor scădea cu mai mult de 10 grade în mai puţin de 48 de ore, au mai avertizat specialiştii. În mai multe regiuni, va fi mai frig decât este normal în această perioadă a anului. Iar ploile nu vor lipsi.

“Un ciclon aflat în extremitatea de nord-est a Europei se va face vinovat de schimbarea bruscă a vremii din zona ţării noastre. În mişcarea sa în sens invers acelor de ceasornic, va antrena aerul rece care va coborî rapid şi peste România de la nord la sud”, a declarat Simona Căpşuna, meteorolog, relatează observatornews.ro.

Urmează primul weekend “fără plajă” pe litoralul românesc

De vântul de pe litoral s-au bucurat cei care au ieşit pe plajă cu zmee şi kiteuri. În plus, au mai avertizat meteorologii, la malul Mării Negre, urmează primul weekend “fără plajă”. Cei care vor alege să meargă pe litoral, trebuie să ştie că gradele vor urca în termometre până la cel mult 20 de grade Celsius; cu alte cuvinte: va fi mai cald în apa mării decât afară.

În ultima săptămână, pe litoral au fost 25-26 de grade în fiecare zi. Sâmbătă, 19 septembrie, temperaturile vor fi mai mici cu până la 6 grade Celsius. Vântul va sufla cu putere şi va amplifica senzaţia de răcoare. Valurile vor fi mai puternice în weekend.

Pe final, oficialii de la ANM ne-au dat şi o veste bună: începând de săptămâna viitoare, în România toamna va fi mai blândă peste tot, iar ploile şi frigul vor lipsi până spre sfârşitul acestei luni.

5 cicloni tropicali se afla în Atlantic în acelaşi timp, doar pentru a doua oară în istorie

Este sezonul de vârf al uraganelor şi acest lucru este clar când te uiţi la Oceanul Atlantic, care are cinci cicloni tropicali activi în acelaşi timp, doar pentru a doua oară în istorie.

Singură altă dată când au existat cinci cicloni tropicali activi – uragan, furtuna tropicală şi / sau depresie tropicală – în Atlantic a fost în 1971. Cele cinci sisteme sunt Hurricane Paulette, Hurricane Sally, Tropical Storm Teddy, Tropical Storm Vicky şi Tropical Depression Rene.

Uraganul Paulette a aterizat luni dimineaţa devreme în Bermuda. În timp ce Paulette se îndepărtează în prezent de Bermuda, condiţiile uraganelor încă afectează insulă. Vânturile puternice, valurile de furtuni şi precipitaţiile foarte abundente vor continua probabil tot timpul după-amiezii.

„Urgaganele produse de Paulette afectează porţiuni din Insulele Leeward, Antilele Mari, Bahamas şi Statele Unite”, spune Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) .

„Aceste ar putea provoca surf-uri care pun viaţa în pericol”

Paulette este, de asemenea, de aşteptat să continue să se întărească pe măsură ce urmează spre Atlanticul deschis. Uraganul ar putea câştiga statutul de uragan major, cu viteze ale vântului de cel puţin 111 mph, miercuri. Dacă acest lucru se întâmplă, ar fi doar al doilea uragan care va atinge această distincţie până acum în acest sezon. Sezonul de uragane din Atlantic are în medie trei uragane majore în total.

Depresia tropicală Rene, care odinioară fusese o furtună tropicală în weekendul trecut, va continua să se slăbească pe măsură ce urmăreşte centrul Oceanului Atlantic. Nu este de aşteptat ca această furtună să aibă impact asupra niciunui teren şi, de asemenea, se estimează că va dispărea în următoarele două zile.

Adauga un comentariu