Stiri Turism

Vremea se schimba complet in urmatoarele ore. Anuntul ANM

Publicat: 21 mai 2019
9

Marti se mai racoreste, ploile apar in majoritatea zonelor si mai pot aduce 30 de litri de apa pe metru patrat. Miercuri, instabilitatea persista in vest, nord, centru si la munte, pe unde se asteapta alte reprize de averse.

In sud si est gasim vreme frumoasa, dar vantul se inteteste cam peste tot.

Nici joi nu scapam de ploi. Acestea vin tot prin vest, nord, centru, la deal si la munte, mai pot lasa cantitati insemnate de apa si vor fi insotite de tunete, fulgere si intensificari de vant.

Vreme instabila avem si vineri. O sa ploua la deal si munte, in tinuturile sudice si sporadic in rest. Vor fi din nou averse cu fenomene electrice si se mentin conditiile de grindina.

Vremea in fiecare regiune

La noi in tara, marti se mai racoreste, ploile de vara apar in majoritatea zonelor si se mai pot strange 30 de litri de apa pe metru patrat. Maximele ajung la 14 grade in depresiuni si la 25 de grade in tinuturile sudice.

In sud-est, desi dimineata avem soare, peste zi, atmosfera se anunta instabila, se mai racoreste putin si ploile vin mai cu seama in zona Dobrogei. La noapte se insenineaza si avem in jur de 14 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim vreme placuta, temperaturi potrivite momentului si ceva instabilitate in vecinatatea muntilor. Maximele pierd un grad sau doua.

In nordul Moldovei si in Bucovina se racoreste, dar zarim soarele pana pe la pranz. Mai tarziu se aduna norii si mai vin ceva ploi, scurte, dar consistente. La noapte se insenineaza si aici.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme cam neplacuta. Ploile vin in mai multe reprize, vor fi insotite de tunete, fulgere si vijelii, asa ca nu prea vedem soarele. Se si racoreste.

In vestul tarii, vremea se anunta schimbatoare, cu o repriza, doua de ploaie. Temperaturile raman destul de modeste, dar ating 22…23 de grade.

In Transilvania, avem o zi neplacuta, cu temperaturi in scadere si multe serii de averse. La noapte, atmosfera se mai linisteste.

Si in Oltenia mai vin ceva ploi, cu aceeasi suita de fenomene agresive, iar temperaturile scad si aici.

In tinuturile sudice, vremea se anunta frumoasa pana tarziu, dupa pranz. Acum persista ceata in zona deluroasa, dar curand se va insenina. Pe seara apar norii si vor fi conditii de ploaie. In ansamblu, avem o zi placuta, chiar daca se racoreste fata de ieri.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, acum sunt 15 grade si cer senin, presiunea atmosferica a mai crescut putin, iar astazi, ramanem cu vremea frumoasa pana spre finalul dupa-amiezii. Apoi revin conditiile de averse. Temperaturile scad fata de luni, cand am avut 27 de grade.

Ziua de miercuri ne-aduce atmosfera insorita, vant destul de insistent si o maxima tot de 25 de grade.

Joi se face mai cald. Prindem o zi placuta, cu mult soare, dar in noaptea de joi spre vineri incep sa apara norii de ploaie. Iar vineri o sa avem vreme instabila, mai multe serii de averse si temperaturi in scadere.

Vremea la munte

In zonele de munte, avem, in continuare, instabilitate si se mai racoreste. Asadar, vin alte ploi, vor fi consistente, si se mai pot strange 25…30 de litri de apa pe metru patrat.

Nici miercuri nu scapam de instabilitate. Vantul prinde putere, mai pot sa apara ploi torentiale si se mentin conditiile de grindina.

Ziua de joi ne-aduce averse locale, destul de consistente, cu descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Vremea se mentine instabil si vineri. O sa ploua din cand in cand; vantul se va inteti pe timpul ploilor si s-ar putea sa cada grindina.

Adauga un comentariu