Sfaturi pentru casa si gradina

Vremea severa revine in Romania. ANM a emis cod galben si portocaliu in mai multe judete

Publicat: 28 iul. 2019

Dupa ce in ultimele zile am avut parte de vreme caniculara si temperaturi care au ajuns chiar si la 35 de grade Celsius, iata ca acum meteorologii avertizeaza ca se vor intoarce ploile, furtunile si vijeliile. Mai multe judete din tara sunt vizate de codul galben si codul portocaliu.

ANM a emis doua avertizari: cod galben si cod portocaliu in mai multe judete
Agentia Nationala de Metorologie a emis o avertizare cod portocaliu de furtuni care vor fi  insotite de grindina si descarcari electrice in patru judete din partea de sud-vest a tarii. Este vorba de Caras-Severin, Mehedinti, Dolj si Gorj unde in intervalul 28 iulie, ora 18:00 – 29 iulie, ora 6:00 sunt asteptate averse cu caracter torential, intensificari ale vantului cu rafale de peste 70-80 km/h, descarcari electrice si local va cadea si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 35-40 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis si o avertizate cod galben pentru Crisana, Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei si zonele montane. Avertizarea este valabila pentru intervalul 28 iulie, ora 14:00 – 29 iulie, ora 10:00. In aceste zone sunt asteptate vijelii, descarcari electrice, averse cu caracter torential, iar pe arii restranse va cadea grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp.

ANM va actualiza avertizarile meteo
In cazul in care fenomenele meteorologice vor avea o evolutie si o intensitate mai mare Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari de vreme severa imediata. In plus, astfel de fenomene extreme se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe suprafete mai restranse si in intervale scurte de timp.

Pana la sfarsitul lunii iulie valorile termice vor incepe sa scada in regiunile estice si nord-estice. In restul tarii temperaturile medii se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada. Regimul pluviometric va fi deficitar in special in jumatatea vestica a tarii, iar in restul teritoriului se va situa in general in jurul celui normal pentru aceasta data.loading...

Adauga un comentariu