Eveniment-Social

Vreti sa vedeti Palatul Culturii cum nu l-ati vazut niciodata? Sambata, in Parcul Palas are loc Lightup Festival, competitie internationala de video mapping

Publicat: 28 nov. 2016
1
Luna decembrie debuteaza in forta la Palas. Pe 3 decembrie 2016, de la ora 18.00, in parcul Palas, sase video artisti din Europa si de peste Ocean vor valorifica frumusetea arhitecturala a Palatului Culturii, prin intermediul unor proiectii spectaculoase. Participantii vin din Belgia, Italia, Polonia, Romania si Mexic si au in comun pasiunea pentru acest tip de arta contemporana.
LightUp Festival este o competitie de video mapping de anvergura internationala, organizata in premiera in regiune. Palatul Culturii, cladirea simbol a Iasului, va fi piesa centrala a unui show impresionant de lumina, culoare si sunet. In plus, vibe-ul show-ului va fi asigurat de muzica interpretata de GOLAN & MUSE QUARTET, iar George Vintila va fi prezentatorul evenimentului.
Cele sase proiecte alese de juriu in etapa de preselectie au ca tema comuna „iarna”. Artistii selectati vor fi cu totii prezenti pe 3 decembrie, la Palas. Miguel Angel Rivera va traversa Oceanul Atlantic si jumatate din Europa pentru a ajunge din Mexic, la Iasi. A castigat competitii de video mapping in Europa si este implicat in diverse actiuni artistice, in tara sa. Patrice Pedrotta si Benoit Dal vin din Belgia si sunt pasionati de grafica 3D, ambii lucrand pentru companii din domeniul proiectiilor arhitecturale. Alessio Cassaro, din Italia, are o experienta de peste 10 ani in industria animatiei grafice si a contribuit la imbunatatirea softului Blender 3D. Tomas Gawroski vine din Cracovia, Polonia, si, asemenea celorlalti participanti, este specialist in video mapping, creand proiecte complexe prin propria firma in domeniu. 
Romania este reprezentata in competitia LightUp Festival prin doi ieseni: Silviu Apostol si Andrei Cozlac. Silviu Apostol este artist licentiat in arte vizuale, cu un istoric care include artele plastice de tip street art si pictura murala, precum si artele digitale de tip instalativ: video-mapping si vj-ing. Andrei Cozlac este asistent universitar la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi. A colaborat la numeroase proiecte independente de visuals, video-mapping, proiectii live si a semnat video design-ul unor piese de teatru ale unor regizori precum Radu Afrim, Silviu Purcarete, Alexandru Dabija si Eugen Jebeleanu.
Ansamblul Palas va acorda trei premii, in valoare totala de 9.000 de euro: locul I – 5.000 de euro, locul II – 3.000 de euro si locul III – 1.000 de euro. Cei care vor vota prin SMS proiectia favorita au sansa sa castige un iPhone 7!
Adauga un comentariu