Destinatii montane

Vulcanii Noroiosi de la Baile Homorod – FOTO

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vulcanii Noroiosi de la Baile Homorod - FOTO
Vulcanii Noroiosi de la Baile Homorod

Vulcanii Noroiosi de la Baile Homorod. Aceşti vulcani noroioşi, ca şi mulţi alţii din ţara noastră, sunt un monument al naturii şi alcătuiesc o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervaţie naturală de tip geologic). Rezervaţia naturală este situată în judeţul Braşov, pe teritoriul administrativ al comunei Homorod.

Vulcanii Noroiosi de la Baile Homorod. Descriere rezervaţie

Aria naturală are o suprafaţă relativ mică, respectiv de 0,10 hectare. Aceasta se afla la poalele Munţilor Persani, în partea central-nordica a judeţului Braşov. Mai exact se întinde pe teritoriul sud-estic al satului Homorod, în lunca văii Zeifan, unul din afluenţii de stânga al răului Homorod.

Rezervaţia naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a III-a – zone protejate). Întreaga arie protejată de lege reprezintă o zonă mlăştinoasă (cu vegetaţie helofită) de interes geologic. În acest areal sunt prezente conuri de vulcani noroioşi, cu emanaţii de noroi şi gaze.

În aria protejată se poate ajunge de la Braşov mergând pe drumul spre Sighişoara (DN13) până la Rupea Gară, apoi în dreapta DJ 132B până în Homorod, respectiv o distanţă de 62.9 km. Din acest loc mai avem de parcurs circa 1 kilometru pe drumul care duce spre Băile Homorod. Lângă fostul amplasament al băilor, la ramificaţia celor două drumuri de pământ, se afla aria geologică protejată.

Reguli de vizitare a parcului

– Este interzis aprinderea focului în toată aria

– Este interzisă intervenţia de orice natură asupra vulcanilor

– Aruncarea sau depozitarea gunoaielor de orice natură

– Este interzisă camparea

– Este interzisă recoltarea rocilor

– Este interzis spălatul în rău cu substanţe chimice

Adauga un comentariu