Magazin

Watch Winder, cutia pentru ceasurile automate

Publicat: 21 apr. 2021

Acum cincizeci de ani am fi intalnit doar ceasuri care trebuiau infasurate manual pentru a functiona, asa-numitele ceasuri mecanice. In zilele noastre, insa, majoritatea ceasurilor sunt alimentate cu baterie si nu trebuie incarcate pana nu le este inlocuita bateria.Exista, de asemenea, ceasuri automate care au caracteristica reincarcarii prin exploatarea miscarii bratului proprietarului lor, facand inutila orice operatie de intoarcere manuala. Acest lucru este posibil datorita unui rotor care se roteste in jurul unui stift, care, se pune in miscare datorita oscilatiei bratului in miscare si actioneaza asupra arcului care reincarca mecanismul.Dar tocmai din acest motiv, daca un ceas automat nu este purtat niciodata, acesta se opreste si pentru a il purta din nou, ora si data trebuie ajustate de fiecare data, aceasta din urma fiind foarte complicata la ceasurile cu calendar perpetuu.Asadar, intr-o zi, cineva a crezut ca este o idee buna sa elaboreze un suport care, prin simularea oscilatiei bratului, intoarce ceasurile automaticela conducere chiar si atunci cand nu sunt purtate.

Cum functioneaza de fapt Watch Winder

Asa s-au nascut faimoasele Watch Winders (literalmente bobine de ceas), care nu sunt altceva decat cutii, construite in diferite materiale, cu rotoare de sustinere a ceasului care sunt rotite de un motor pentru a mentine incarcarea ceasurilor automate.Aceasta rotatie, care poate fi facuta in sensul acelor de ceasornic, in sens invers acelor de ceasornic si alternativ, simuleaza oscilatia bratului si permite ceasurilor sa isi mentina sarcina si, prin urmare, sa fie gata sa fie purtate in orice moment.

O bobina de ceas sau un incarcator automat de ceasuri reprezinta o investitie buna, care ajuta la mentinerea longevitatii ceasurilor, mentinandu-le mereu incarcate, protejandu-le de praf si agenti atmosferici intr-o cutie de lux si evitand deteriorarea. Daca nu ai deja o astfel de cutie, cumpara cutii pentru ceasuri automatice de la iUni. De fapt, mentinerea ceasului mereu in miscare evita uzura coroanei si axei. In magazinul online iUniexista mai multe modele de cutii pentru intors ceasuriWatch Winder construite cu materiale si finisaje diferite si mai ales cu game de preturi diferite.Noi de la magazinul online iUni am facut o selectie atenta printre diferitele modele oferite de piata, evaluand calitatea si mai presus de toate preturile si astazi va putem oferi o gama larga de modele, actualizate constant cu ultimele noutati, cu o calitate si un pret la fel de excelent ca si calitatea cutiilor pentru intors ceasuri.

Pe site-ul nostru veti gasi modele din piele, lemn, cu functionare curenta, baterie sau ambele, cu suporturi pentru ceas potrivite pentru a gazdui chiar si carcase mari. Sunt obiecte foarte elegante, care pot fi expuse oriunde: in sufragerie, intr-un studio si intr-un living, mai ales, datorita motoarelor lor foarte silentioase, chiar si in dormitor.

De ce aveti nevoie de un Watch Winder

Inainte de a cumpara primul ceas automat, este posibil sa nu fi stiut despre existenta infasurarilor Watch. Acum ca ati devenit membru al clubului exclusivist de proprietari si colectionari de ceasuri automate, este timpul sa intelegeti de ce are mult sens sa investiti in una sau mai multe dintre aceste piese frumoase si functionale. Iata cel mai important lucru

  • Pastrati ceasul in functiune

Datorita mecanismului de arc complicat, ceasul tau automat este proiectat sa ramana complet infasurat in timp ce il purtati intotdeauna. Miscarile naturale ale incheieturii mainii iti mentin ceasul incarcat. Cu toate acestea, odata ce ceasul este scos de la incheietura mainii, acesta va inceta sa functioneze dupa un timp. Mecanismul de incarcare a ceasului simuleaza miscarile incheieturii mainii in conformitate cu specificatiile exacte ale producatorului ceasului folosind un motor. Daca ai un Wind Watch, ceasul tau va fi intotdeauna gata de purtat atunci cand doriti.

Adauga un comentariu