Sport

Wawrinka a castigat US Open

Publicat: 12 sept. 2016
1

Tenismanul elvetian Stan Wawrinka a câstigat turneul US Open, duminica, dupa ce l-a învins în finala de la New York pe numarul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, cu 6-7 (1/7), 6-4, 7-5, 6-3.

Wawrinka (31 ani) si-a trecut astfel în palmares al treilea sau titlu de Mare Slem, la capatul unei finale de mare intensitate, care a durat trei ore si 55 de minute.

Numarul 3 ATP a ajuns la 15 titluri în palmaresul sau, dintre care Australian Open (2014) si Roland Garros (2015).
Wawrinka a revenit în turneul de la Flushing Meadows, dupa ce a salvat o minge de meci în fata britanicului Daniel Evans, de care a trecut în cele din urma în cinci seturi, cu 4-6, 6-3, 6-7 (6/8), 7-6 (10/8), 6-2), în optimile de finala.

Elvetianul s-a impus în fata lui Djokovic printr-o aparare îndârjita, prin riscurile pe care si le-a asumat (46 de lovituri direct câstigatoare) si realismul sau (6 mingi transformate din 10 oportunitati, fata de 3 din 17 pentru Djokovic).

Djokovic a avut un parcurs facil pâna în ultimul act, beneficiind de forfait-uri sau abandonuri în trei dintre tururile anterioare.
Wawrinka nu are decât patru victorii în 23 de confruntari cu Djokovic, care a câstigat anul acest titlurile la Australian Open si Roland Garros, iar la Wimbledon a fost eliminat din turul al treilea.

Accidentat la piciorul drept si cu moralul afectat, Djokovic nu i-a mai facut fata lui Wawrinka si a cedat la a doua minge de meci, comitând a 46-a sa greseala nefortata si ultima. Wawrinka a câstigat 11 finale consecutive în cariera sa.

Adauga un comentariu