Securitate

Website-ul Citigroup a fost spart foarte usor

Publicat: 15 iun. 2011

Hackerii care au furat informatiile financiare a peste 200.000 de clienti ai Citibank au descoperit o cale usoara de acces prin intermediul unei vulnerabilitati din website-ului Citigroup, sustin investigatorii.

Prin exploatarea acelei vulnerabilitati, hackerii au reusit sa evite metodele traditionale de protectie si sa imite actualii proprietari de carduri de credit inainte de descoperirea vulnerabilitatii din luna mai, potrivit The New York Times.

Hackerii au reusit sa sparga apararea bancii prin logarea pe partea de site rezervata clientilor credit card, apoi, utilizand tool-uri automatizate, sa insereze secvential numere de cont diferite intr-o linie de text descoperita in address bar-ul browserului pentru a captura date confidentiale.

Pe 9 iunie Citigroup a confirmat ca nume, numere de cont si informatii de contact ale clientilor sai, inclusiv adrese de e-mail, au fost vizualizate de persoane neavizate. Insa a precizat ca alte informatii, precum datele de nastere, numerele de securitate sociala, data expirarii si codurile de securitate ale cardurilor nu au fost compromise.
Desi metoda a fost simpla, specialistii in securitate spun ca faptul ca hackerii au stiut despre vulnerabilitate este un indicator al expertizei din spatele atacului.

Oficialii fortelor de ordine au raportat o crestere a gradului de sofisticare a atacurilor hackerilor ce tintesc cardurile de credit si alte informatii confidentiale pentru a putea face fata cererii de pe piata neagra.

Citigroup se alatura unei liste tot mai mari de companii importante ce au raportat brese de securitate in ultimele saptamani, alte incidente implicand Sony, Nintendo, Google Gmail si Lockheed Martin.loading...

Adauga un comentariu