National

Week-end cu doua incendii

Publicat: 10 ian. 2000

In acest week-end, pompierii militari apartinand Grupului de Pompieri „Mihail Grigore SturzaIasi, au avut de lucru, fiind solicitati sa intervina pentru stingerea a doua incendii. Prima solicitare a venit sambata seara, la ora 20, doua masini de interventie deplasandu-se de urgenta in apropierea depoului CFR Iasi. Aici au intervenit pentru stingerea unei magazii apartinand Districtului L4 din cadrul SNCFR Iasi, unde au ars, pana la sosirea pompierilor, 500 kg de deseuri izolatie din cauciuc pentru cablurile electrice, doua grinzi si un toc de geam.

Cauza care a generat incendiul a fost efectul termic, mai exact supraincalzirea unei sobe metalice amplasate in magazia respectiva. Prin interventia prompta a pompierilor s-a evitat extinderea incendiului si s-au limitat pagubele. Un alt incendiu a fost semnalat duminica dimineata, la ora 5.25, in satul Muncel, din comuna Mogosesti-Siret. Pompierii de la Sectia Pascani s-au deplasat la gospodaria lui Gheorghe Hartan, unde luasera foc furajele. Au ars 3,5 tone de fan si au fost degradate alte 1.000 kg de furaje. Din cercetari a reiesit ca flacarile au izbucnit datorita unei tigari aruncate la intamplare.

Parcul de furaje fiind amplasat langa gardul de la ulita, probabil un betiv, intorcandu-se in zori de la carciuma, a aruncat tigara fara sa-si dea seama de locul in care va ajunge. In ambele cazuri, pagubele materiale au fost destul de insemnate insa, din fericire, nu au fost victime.loading...

Adauga un comentariu