Info Turism

„Wi-fi gratuit in Bucuresti”, proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului

Publicat: 26 iul. 2018
9

Consiliul General al Muncipiului Bucuresti a aprobat, joi, proiectul „Wi-Fi gratuit in Bucuresti”. Proiectul face parte din obiectivele asumate de Guvern in 2015 prin Strategia nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020.

Guvernul Romaniei a aprobat, prin Hotararea de Guvern nr. 245/7 aprilie 2015, Strategia Nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020. Documentul preia si adapteaza situatia tarii noastre elementele Agendei Digitale pentru Europa, una dintre cele sapte initiative pilot ale Strategiei Europa 2020. (…) Pentru a veni in intampinarea obiectivelor Strategiei nationale de infornatizare si Actiunilor propuse in cadrul Planului de Actiuni Comune – Agenda Digitala, Municipiul Bucuresti isi propune sa realizeze proiectul "Wi-Fi gratuit in Bucuresti" care sa asigure acces gratuit”, se arata in proiectul aprobat de CGMB.

Sursa citata mai mentioneaza ca proiectul urmareste promovarea obiectivelor aflate in administratia Municipiului Bucuresti, asigurarea accesului rapid al cetatenilor si organizatiilor la informatii, asigurarea accesului rapid al cetatenilor si organizatiilor la servicii publice electronice si cresterea gradului de utilizare a internetului.

Agenda Digitala pentru Europa 2020 are urmatoarea structura: Piata unica digitala – permite accesul liber transfrontalier la servicii si divertisment online; Interoperabilitate si standarde – permite integrarea dispozitivelor, aplicatiilor, datelor si serviciilor necesare pentru interactionarea la nivel transfrontalier; Incredere si securitate – cresterea increderii utilizatorilor de internet in servicii electronice si tranzactii online, in scopul de a stimula consumul de servicii TIC; Acces rapid si ultrarapid la internet – vizeaza investitii pentru infrastructura in banda larga, in scopul de a beneficia de cele mai recente tehnologii si servicii electronice; Cercetare si inovare in TIC – stimuleaza o finantare adecvata pentru cresterea avantajului competitiv in domeniul TIC; Cresterea nivelului de alfabetizare digitala, a competentelor si a incluziunii – creeaza o punte in privinta decalajului digital pentru toti consumatorii, pentru ca acestia sa beneficieze in mod egal si pe deplin de avantajele serviciilor TIC; Beneficiile TIC pentru societatea UE – se concentreaza pe capacitatea TIC de a reduce consumul de energie, de a sustine asistarea populatiei in varsta, de a revolutiona serviciile de sanatate si de a furniza servicii publice mai bune.

Avand in vedere cei sapte piloni care stau la baza Agendei Digitale pentru Europa 2020, Romania a definit patru domenii majore de actiune adaptate contextului actual, care vor fi privite ca fiind viziunea Romaniei privind programul Agendei Digitale, se arata in hotararea de Guvern din 2015.

Aceste domenii sunt: eGuvernare, interoperabilitate, securitate cibernetica; Cloud Computing, Open Data, Big Data si media sociale; TIC in educatie, sanatate, cultura si incluziune; eCommerce, cercetare, dezvoltare si inovare in TIC; Broadband si infrastructura de servicii digitale.

Adauga un comentariu