Secretele istoriei

Wilhelm Cuceritorul, sotul ghinionist

Publicat: 20 nov. 2014
3

Probabil ati auzit (daca ati pierdut timpul la orele de istorie, in loc sa deveniti cineva, fumand dupa colt) despre William Cuceritorul, William I al Angliei sau William de Normandia, duce al Normandiei, iar mai apoi regele al Angliei, ambele la inceputul secolului XI. Wilhelm si-a obtinut titulatura de “Cuceritorul” dupa batalia de la Hanstings impotriva armatei anglo-saxona a regelui Harold al II-lea din 1066,  dupa care a fost incoronat rege al Angliei. Impreuna cu Matilda de Flandra. Sotia lui.

Acum, cate ceva despre Matilda. Matilda era fiica lui Baudouin al V-lea, conte de Flandra, sau Baldwin cel Bland, cum ii ziceau prietenii din carciumi, si era o fiinta a naibii de incapatanata, si directa.Matilda a fost prima, si unica femeie, care i-a spus lui William in fata (prin intermediul unui curieri) ca el este un fiu nelegitim, un bastard si in general un fitecine, si asta ca raspuns la cererea lui William in casatorie. Potrivit istoriei, dupa ce a auzit acest raspuns, William a mers din Normandia la Bruges, a gasit-o pe Matilda in drumul acesteia spre biserica, a dat-o jos de pe cal, a tarat-o de cosite si-a aruncat-o in strada in fata insotitorilor ei uluiti.

Vezi si Ascensiunea ratata a lui Wilhelm Cuceritorul

Un inceput promitator pentru o casnicie vesnica, care avea sa dureze pana la moartea Matildei. Partea stranie nu consta in faptul ca William a avut putere sa o coboare de pe cal, ci in faptul ca Matilda, dupa acest incident, a refuzat sa se casatoreasca cu altcineva decat cu William.

Vezi si Viata lui Wilhelm Cuceritorul

Fiind fericiti ca au depasit acest amantium irae mic, William si Matilda s-au indreptat spre altar (invitand preliminar 2 nanasi si 99 de cumatri, dintre care 98 parlamentari, al 99-lea fiind un presedinte cu trecut judecatoresc). Doar ca Papa Leon al IX-lea a refuzat sa oficieze casatoria, si avea completa dreptate, Matilda fiind ruda de gradul 5 cu William. Spre final, dupa cateva discutii si galbeni scapati de William pe jos, casatoria a fost oficiata si tinerii au plecat in luna de miere.

Casnicia celor doi a fost considerata un ideal pentru mult timp, ei incercand sa stea cat mai departe unul de celalalt. Asta pana la descoperirea unor arhive dintr-un satuc din Bruges, unde cei doi au trait ceva timp. Conform acestor documente, (vezi “Bibliografii necenzurate ale unor oameni celebri” de Will Cuppy) William o batea des pe Matilda, iar aceea, in schimb, in insela cu un avocat flamand, Dl. Gerbod. Conform altor surse, la fel de dubioase, William ar fi ucis-o pe Matilda in batai, afirmatii respinse de unii istorici, dar nu de toti.

Daca tot veni vorba despre amanti, stiti voi oare totul despre…

Adauga un comentariu