Sisteme de operare

Windows 10 intr-o noua versiune imbunatatita

Publicat: 06 oct. 2015

Chiar daca evenimentul oficial de lansare a trecut de ceva timp, Windows 10 este inca departe de forma finala, Microsoft continuand sa imbunatateasca noul OS adaugand tehnologii si inovatii care se regasesc deja intr-o noua versiune Windows 10 Preview, disponibila pentru testare.

Cu numarul de build 10558, kit-ul de instalare Windows 10 ˝scapat„ pe internet fara incuviintarea companiei ofera o prima impresie despre functiile noi ce vor fi adaugate editiei oficiale de Windows 10 in viitorul nu prea indepartat, atingand aspecte esentiale cum ar fi consumul de memorie RAM si spatiu de stocare.

Poate cea mai importanta modificare adusa este posibilitatea alegerii altei partitii decat cea de sistem, pentru instalarea de aplicatii. Astfel, utilizatorii de tablete si dispozitive cu resurse de memorie limitate vor putea folosi card-ul microSD pentru a instala aplicatiile si jocurile preferate. Momentan, aceasta functie actioneaza la nivel global pentru toate aplicatiile instalate pe dispozitiv, neoferind posibilitatea alegerii adresei de instalare in mod per aplicatie.

Si web browserul Microsoft Edge a primit cateva imbunatatiri, cum ar fi functia tab preview ce permite inspectarea continutului fiecarei pagini prin simpla pozitionare a cursorului deasupra tab-ului respectiv.

Windows 10 build 10558 include si o noua aplicatie Phone, prezenta atat la instalarea pe tablete cat si PC-uri desktop. Potrivit zvonurilor, versiunea finala a aplicatiei va functiona ca o platforma de mesagerie universala pentru toate dispozitivele cu sistem Windows 10, facilitand comunicarea prin apeluri de voce si apeluri video Skype, sesiuni de mesagerie instant si trimiterea de mesaje SMS.

Mai multe detalii am putea afla chiar in aceasta saptamana de la evenimentul Microsoft pregatit pentru ziua de joi, unde sunt asteptate sa fie dezvaluite o noua tableta Surface Pro si noul top de gama smartphone Microsoft Lumia cu Windows 10.

Adauga un comentariu