Stiri Turism

Wizz Air a transportat in 2011 cu 29% mai multi pasageri din si spre Romania

Publicat: 05 ian. 2012
9

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a transportat in 2011 peste 11 milioane de pasageri in total, in crestere cu 15% fata de anul trecut, dintre care aproape un sfert au fost din si spre Romania, au anuntat joi reprezentantii companiei.

Astfel, numarul pasagerilor transportati din si spre Romania a crescut cu 29% fata de anul trecut.

Gradul mediu de incarcare al aeronavelor Wizz Air a fost de peste 84% in 2011, in linie cu nivelul anilor anteriori, potrivit reprezentantilor companiei.

Anul trecut, operatorul a inaugurat trei noi baze operationale in Belgrad (Serbia), Vilnius (Lituania) si Targu Mures (Romania). 

Referitor la mutarea zborurilor low-cost pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) oficialii Wizz Air au spus ca pozitia pe care o au pe piata le va permite sa se mute daca vor fi fortati sa faca acest lucru, dar ca mutarea nu se va face fara revizuirea capacitatii sau cresterea preturilor la bilete.

In prezent, Wizz Air opereaza de la 15 baze si ofera peste 200 de rute in Europa. In Romania Wizz Air ofera 51 de rute disponibile din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Tirgu Mures.  Noile rute anuntate pentru 2012 sunt Bucuresti – Verona (Italia) si Bucuresti – Palma de Mallorca (Spania).

Linia aeriana are 1.500 de angajati in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania (337), Ucraina, Cehia, Serbia, Lituania si Elvetia.

Principalul concurent al Wizz Air pe piata locala este compania Blue Air.
Adauga un comentariu