Fotbal extern

Xavi a marcat in meciul 400 in Primera Division

Publicat: 16 ian. 2012

Fotbalistul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la 400 de meciuri în La Liga, toate în tricoul Barcelonei, ultimul din ele fiind victoria de duminică împotriva lui Betis Sevilla (4-2), în care mijlocaşul a marcat un gol, informează EFE, citată de Agerpres.

Xavi, care pe 25 ianuarie va împlini 32 de ani, a reuşit o partidă foarte bună contra lui Betis, deschizand scorul în minutul 10 şi pasand la golul lui Alexis Sanchez din minutul 75.

Xavi este jucătorul Barcei cu cele mai multe prezenţe în campionatul Spaniei, pe care l-a caştigat de şase ori. El îl devansează pe fostul fundaş central Migueli, cu 391 de apariţii în La Liga pentru gruparea catalană.

In toate competiţiile oficiale la care a participat, mijlocaşul a adunat 605 partide. Xavi a debutat în campionat pe 3 octombrie 1998, în meciul caştigat contra Valenciei (3-1), cand Barca era antrenată de Louis van Gaal. De atunci, cerebralul mijlocaş a devenit indispensabil pentru formaţia catalană, pentru care a marcat 43 de goluri.

In 14 sezoane la prima echipă a Barcei, el a caştigat 19 trofee, record pentru club. Din palmaresul său lipseşte Balonul de Aur, el obţinand în ultimii trei ani Balonul de Bronz.loading...

Adauga un comentariu