Stiri

Xbox 720 va avea grafica cinematica

Publicat: 19 iul. 2011

In urma cu trei ani, intr-o demonstratie tehnologica, AMD ne-a prezentat un scurt fragment de grafica cinematica, rendat in timp real (si nu preprocesat) pe o configuratie normala: procesor Phenom X4 9850 (quad core Agena la 2.5 GHz), chipset 790FX si doua placi video Radeon HD 4870 in Crossfire.

Si pe atunci ne promiteau ca o astfel de grafica va deveni normala, cotidiana, peste 2 – 3 generatii de placi video. Au trecut trei ani, si suntem cu doua generatii mai departe. Si acum avem noi informatii la acest subiect. Insa grafica promisa nu este reintrodusa pe PC, cum ne asteptam, ci pe Xbox 720, viitoarea consola a celor de la Microsoft.

Inca nu avem detalii clare, insa AMD sustine ca aceasta va fi capabila sa rendeze grafica similara celei vazute in filmul Avatar. In plus, Xbox 720 va beneficia de procesare de fizica si de elemente de AI ce vor permite individualizarea tuturor personajelor din multime.

In mod normal consolele au parte de GPU-uri cu o generatie in urma PC-ului. Sa insemne asta ca actualele placi video AMD sunt capabile de astfel de performante? Sau Xbox 720 va fi la lansare la acelasi nivel grafic cu PC-ul? Vom vedea…loading...

Adauga un comentariu