Telefoane mobile

Xiaomi va avea propriul chipset pentru dispozitive mobile

Publicat: 27 apr. 2016

Urmand exemplul celor de la Huawei, Xiaomi pregateste lansarea propriei game de chipseturi pentru dispozitive mobile.

Potrivit dezvaluirilor ramase deocamdata la rang de zvonuri, noul chipset dezvoltat sub numele de cod „Rifle” este realizat dupa o reteta intalnita si la alti producatori, cum ar fi MediaTek, Qualcomm si Samsung, punand nuclee de procesare licentiate de la partenerul ARM Holdings alaturi de elemente cu design propriu. Chip-ul de tip SoC (system-on-chip) va contine cam toate modulele necesare unui smartphone: CPU, GPU, procesor DSP pentru sunet si memorie cache, conectivitate WiFi si LTE.

Pentru Xiaomi, chipsetul „Rifle” ar trebui sa ofere o reducere a costurilor, comparat achizitionarii de chipseturi gata fabricate de la furnizorii traditionali. Insa data fiind cota de piata deloc neglijabila pe care Xiaomi o detine in pietele asiatice, vestea ar putea sa nu cada tocmai bine pentru vechii parteneri – MediaTek, Qualcomm, Samsung.

Dincolo de reducerea costurilor, masura luata de Xiaomi ar putea avea si un substrat politic, Guvernul Chinez desfasurand de ceva timp o campanie furibunda pentru excluderea companiilor straine din lantul de productie, punand accent deosebit pe domeniul IT, dominat de companii americane. Privind lucrurile din aceasta perspectiva, este posibil ca noile chipseturi Xiaomi sa fie in cele din urma licentiate si altor producatori OEM, conferind pietei smartphone din China un grad mai mare de independenta fata de Qualcomm si alti furnizori externi.loading...

Adauga un comentariu