Software & Hardware

Yahoo Search ar putea deveni motorul implicit de cautare pentru iOS si OS X

Publicat: 26 nov. 2014
5

Yahoo a anuntat ca a semnat un parteneriat cu Mozilla in urma caruia Yahoo Search va deveni motorul de cautare implicit din browser-ul Firefox. Ambitiile Yahoo par a fi insa si mai mari, The Information afirmand ca motorul de cautare al companiei ar putea deveni implicit si pe platformele iOS si OS X incepand din 2015.

Relatiile dintre Apple si Google s-au deteriorat in ultimii trei ani, cei din Cupertino renuntand la integrarea nativa a serviciilor Google Maps si YouTube incepand cu cea de-a sasea versiune a platformei iOS si la integrarea Google Search din Siri incepand cu cea de-a saptea. Motorul de cautare Google Search este optiunea implicita a browser-ului Safari si in clipa de fata, insa contractul dintre cele doua companii va expira in 2015, iar cei de la Apple se pare ca sunt in cautarea unui nou partener.

Setarea implicita a motorului de cautare Yahoo Search in cadrul browser-ului Safari ar schimba semnificativ peisajul actual al industriei publicitare si de cautare. Cota de piata a platformei OS X nu este foarte mare in acest moment, insa iOS este sursa un procent consistent din traficul Internet generat de telefoane sau tablete, iar un astfel de contract ar avea un impact pozitiv major pentru Yahoo si, indirect, pentru serviciul Bing care-i asigura de fapt platforma de cautare.

In acest moment, Safari permite alegerea motorului de cautare, insa cei mai multi dintre utilizatori probabil ca nici nu stiu ca pot schimba comportamentul implicit si vor face fara sa stie trecerea catre Yahoo Search. Conform zvonurilor, Yahoo incearca de cateva luni sa-i convinga pe cei de la Apple sa semneze un contract, insa Apple ar putea opta sa lucreze cu Microsoft, cu care au deja un parteneriat pentru Siri.

Adauga un comentariu