Software & Hardware

YouTube pentru iOS a primit suport pentru Google Cardboard

Publicat: 18 mai 2016

Versiunea de iOS a serviciului YouTube a ramas putin in urma in ultimii ani, dupa ce majoritatea aplicatiilor penru platforma Apple erau in general inaintea celor de Android in ciclul de upgrade. In timp ce varianta pentru sistemul de operare de la Google a primit suport complet pentru VR prin intermediul functionalitatii Cardboard in luna noiembrie a anului trecut, abia acum vedem integrarea acesteia si pe dispozitivele de la Apple.

Dupa actualizarea aplicatiei pentru iOS prin intermediul AppStore, toate clipurile vor oferi acces la un nou mod de vizualizare: Cardboard. Acesta este accesat din meniul din partea de sus a fiecarui clip si ofera posibilitatea de a urmari materiale video la 360 de grade in mod „VR” folosind un accesoriu compatibil cu Cardboard. Acesta poate fi chiar cel realizat din carton oferit de Google, sau oricare altul, care ofera dimensiuni si functionalitate similara.

Trecerea in modul Cardboard nu transforma insa clipurile obisnuite in filme la 360 de grade. Atunci cand aceasta functie este pornita pentru un clip standard, aplicatia porneste modul „magic window”. Aceasta afiseaza clipul pe un ecran virtual imens, oferind o experienta de vizualizare nu foarte diferita de cea dintr-un cinematograf.

Aparent, Google nu va renunta la conceptul Cardboard, ba chiar incearca sa aduca aceasta functionalitate catre cat mai multi utilizatori, in ciuda zvonurilor recente care sugereaza ca vom vedea un nou headset pentru realitate virtuala dedicat in cadrul evenimentului I/O 16, care va functiona independent de un smartphone.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit