Conserve

Zacusca de fasole cu ardei capia

Publicat: 19 aug. 2013

Ingrediente:

250 gr fasole
1/2 kg ardei capia
2 cepe mari
2 linguri bulion
50 ml ulei
sare
piper
foi de dafin
boia
cimbru

Mod de preparare:

Fierbem fasolea in apa cu sare, o scurgem si o lasam deoparte. Adaugam apoi morcovul si pastarnacul tocat marunt completam cu apa si lasam la fiert. Dupa ce s-au fiert zarzavaturile o dam deoparte.
Ardeii ii coacem, ii curatam si ii taiem fasii.
Tocam marunt ceapa si o calim in ulei doar pana devine translucida. Adaugam fasolea si ardeiul completam cu apa, punem cateva foi de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. Cand a scazut adaugam bulionul, condimentam cu sare, piper, cimbru si boia si mai dam intr-un clocot. Daca doriti sa faceti pentru iarna mariti cantitatile si dupa ce puneti in borcane capsati si fierbeti la bain-marie.

sursa: sfatulparintilor



loading...

Adauga un comentariu