Culinar

Zacusca de pește macrou: Un deliciu așa cum se face la bunica acasă

Publicat: 11 nov. 2021
mai multe borcane cu zacusca de peste
Bunica fierbe peștele până când carnea se desprinde de pe os

Dacă ești în căutare a unei rețete de zacuscă de pește macrou cu un gust unic nu ai cum să ratezi rețeta bunicii. Zacusca de pește macrou este una dintre cele mai bune zacuște făcute de bunica. Pentru cei care sunt înnebuniți după pește, această zacuscă te va uimi prin gustul său inedit.

Zacusca de pește este una aparte, cu un gust nemaipomenit. Preparată din macrou, aceasta este potrivită pentru cinele în familie și sezonul rece. Ușor de preparat, zacusca de pește este un deliciu ce trebuie neapărat pregătit. Dacă respecți rețeta buncii pentru a găti vei obține cea mai bună zacuscă din macrou.

mai multe borcane cu zacusca din peste
Zacusca de pește macrou este una dintre cele mai bune zacuște

Zacuscă de pește macrou: Rețeta bunicii pe care nu ai cum să o ratezi

Pentru iubitorii de zacuscă de vinete și orice alt tip de zacuscă, cea din macrou vă va surprinde. Gospodinile preferă să aibă cămara plină cu borcane, cu diferite conserve pregătite pentru perioada rece a anului. Cu siguranță zacusca de pește macrou pregătită după rețeta bunicii nu trebuie să lipsească din cămara ta.

Bunica prepară zacuscă doar din novac sau macrou, aceasta nu pregătește niciodată zacusca din scrumbie sau somon deoarece are un gust specific. Pentru a obține o zacusca din pește cum se cuvine trebuie să alegi pește proaspăt.

Bunica îl curăță, folosindu-l fără cap, tăiat bucăți. Pentru a obține un gust inedit, ea îl pune la fiert în apă cu sare și oțet, cât să acopere peștele, nu mai mult.

Bunica fierbe peștele până când carnea se desprinde de pe os. Ulterior, ea îl lasă la răcit, apoi îl curăță cu mare grijă de pe oase. Dacă mai rămân mici oase pe care bunica nu le vede, nu este o problemă. Din moment ce peștele este fiert bine în apă cu oțet, oasele se măcerează și nu se simt. Bunica niciodată nu pune peștele la tocat, ea iubește să vadă peștele bucățele.

zacusca din peste intr-un bol
Bunica niciodată nu pune peștele la tocat, ea iubește să vadă peștele bucățele

Bunica prepară zacusca separat de pește

Conform rețetei buncii, zacusca se prepară separat. Ea mărunțește bine ceapa, morcovul îl dă prin răzătoarea mare, ulterior le înăbușă în ulei cu apă, până se înmoaie. Bunica adaugă ardei copți pe jar, ea îi coace la cuptorul pe lemne, pentru că nu-i place să-i prăjească în ulei.

Bunica face roșiile suc, ea le curăță de semințe și pielițe iar apoi le dă prin mașina de tocat. Ulterior, le lasă la fiert până se leagă sosul. La sucul de roșii bunica adaugă peștele, frunze de dafin pentru a aroma zacusca și desigur sarea și piperul nu trebuie să lipsească. Pentru a face zacusca mai picantă, bunica adaugă un ardei iute tăiat mărunt și 2-3 căței de usturoi.

Toate ingredientele le lasă la fiert și încet adaugă după gust zeama rămasă de la fierberea peștelui.

Toată zacusca bunica o lasă la răcit, după care scoate foile de dafin pentru ca zacusca să nu devină amară. După o oră, bunica pune în borcane zacusca și le așează între pături pentru 3-4 zile să se răcească încet.

doua borcane cu zacusca din peste
Bunica face roșiile suc, ea le curăță de semințe și pielițe

Un sfat de la bunica pentru cea mai bună zacuscă de pește

Bunica are un secret pe care îl folosește de mulți ani, astfel reușește să obțină cea mai bună zacuscă din pește. În ce constă secretul bunicii?

Ea când adaugă din oțetul în care a fiert peștele, ține cont de faptul că acesta fiind fierbinte, nu se simte bine gustul de acru. De aceea, bunica recomandă să lași să se răcească până a doua zi zacusca, să o guști și apoi s-o pui în borcane, la sterilizat.

Astfel, zacusca de peste pregătită după rețeta bunicii ține și 3 ani.

Zacusca de pește din macrou este o alternativă foarte bună atunci când ai musafiri pe neașteptate. Pentru a pregăti rapid o masă ca de sărbătoare, un borcan cu zacuscă de pește va fi numai bun.

De asemenea, dacă ești în pană de idei sau vrei ceva bun și rapid, poți să fierbi câteva paste, le strecori și pur și simplu torni zacusca de pește. Presari puțin pătrunjel verde și gata masa. Folosind zacusca de pește macrou vei obține o mâncare delicioasă și preparată extrem de rapid.

un bol cu zacusca din peste cu mai multe tartine si felii de lamaie pe o farfurie
Toata zacusca bunica o lasă la racit pe geam, după scoate foile de dafin pentru ca zacusca să nu devină amară

Dacă ești fan al zacuștilor nu ai cum să nu încerci zacusca de fasoale boabe sau zacusca de ghebe ca la mama acasă. De asemenea, una din cele mai delicioase zacuști pentru perioada rece a anului este cea din vinete ca la bunica acasă.





Adauga un comentariu