Stiri medicale

Zaharul la fel de toxic ca bauturile alcoolice si tigarile

Publicat: 06 feb. 2012

Cercetatorii sustin ca zaharul este la fel de nociv ca tutunul si alcoolul. Intr-un studiu aparut in revista Nature, oamenii de stiinta demonstreaza ca sucroza, care intra in compozitia zaharului, este extrem de toxica.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea California, care au publicat un studiu in revista Nature, zaharul omoara anual 35 de milioane de oameni, astfel incat poate fi considerat la fel de daunator ca tigarile sau alcoolul, scrie The Telegraph.

Ceea ce este toxic in mod deosebit este sucroza, zaharoza, o componenta naturala rezultata din fructuoza si glucoza. Acestea sunt adaugate in toate alimentele procesate, ca cereale, batoane de cereale, carne, iaurt, supa si sosuri.

Cercetatorii spun  ca ar trebui oprita vanzarea acestor produse in apropierea scolilor si ca ar trebui specificata o limita de varsta pentru consum. Ceea ce face ca acest zahar sa fie atat de periculos este faptul ca fructuoza din zaharul rafinat este absorbita de ficat si astfel declanseaza un proces care poate conduce la boli de ficat si poate duce la aparitia diabetului zaharat de tip 2.

Acest lucru se intampla deoarece nivelul crescut de zahar din sange solicita pancreasul sa produca o cantitate mare de insulina, un hormon ce controleaza nivelul zaharului. Insa, in timp pancreasul poate obosi si astfel acesta incepe sa dea gres. In acelasi timp, celulele din corp devin rezistente la insulina, astfel incat nivelul de zahar din sange creste, avand consecinte dezastruoase asupra sanatatii.loading...

Adauga un comentariu