Stiri medicale

Zaharul vindeca ranile

Publicat: 07 ian. 2011

Mai multe studii efectuate de cercetatori de pe ambele continente americane au aratat ca zaharul poate face minuni in caz de taieturi, arsuri sau rani. Acesta grabeste vindecarea tesuturilor lezate.

In Argentina, oamenii de stiinta de la Universitatea Buenos Aires au tratat cu zahar comun ranile a 120 de pacienti, observand ca acestea s-au vindecat in proportie de 99% in 9 pana la 17 zile. In SUA, medicii de la Delta Medical Center din Greenville, Mississippi, au obtinut rezultate similare in urma unui studiu care s-a intins pe 5 ani si care a cuprins 605 pacienti, conform Third Age. Acestia au observat ca zaharul, in combinatie cu un derivat din iod foarte bland, are un rezultat mai bun decat oricare dintre produsele aflate in prezent pe piata.

Ranile astfel tratate s-au vindecat mai repede decat daca ar fi fost altfel ingrijite sau chiar lasate sa treaca de la sine. Nevoia de antibiotice a fost redusa, la fel si cea de calmante. In plus, zaharul se indeparteaza simplu, doar spaland rana cu apa. Potrivit cercetatorilor, zaharul este un antibacterian natural, inhiband dezvoltarea microorganismelor. In plus, tine hidratata zona si stimuleaza regenerarea tesutului.

Singura conditie pentru ca tratamentul sa functioneze este ca rana sa nu mai sangereze 24 de ore inainte de aplicarea zaharului
.

Rezultatele studiilor nu fac decat sa arate ca vechile practici au un temei. Inca din 1700 i.Ch, se credea ca ranile dobandite in lupta trec cu o mixtura de grasime si miere zaharisita.

Citeste si:

Zaharul, remediul cel mai eficient pentru sughitloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit