Magazin

Zapada artificiala si temperaturi de 17 grade pentru Olimpiada de iarna de la Sochi

Publicat: 12 ian. 2014
1

Zapada artificiala si temperaturi de 17 grade, motivele pentru care Olimpiada de la Sochi ar putea fi cea mai nebuneasca olimpiada de iarna din istorie.

In statiunea rusesca de la malul Marii Negre, palmierii strajuiesc o alee de promendata, in timp ce soarele incalzeste usor aerul. Descrierea pare mai degraba porivita pentru Coasta de Azur.

Vezi si A murit dupa ce a mers 150 de metri cu flacara olimpica

Doar doua detalii fac diferenta: nisipul fin al plajelor frantuzesti este inlocuit aici de pietre iar magazinele sunt pline de suveniruri ce au ca tema competitia olimpica. Alaturi, in magazine, se pot cumpara mingi de plaja sau alte obiecte specifice plajelor.

In cateva saptamani, Sochi va deveni capitala mondiala a sportului, odata cu debutul Olimpiadei de Iarna. Din pacate, nimeni nu-si mai aminteste cand a nins ultima data in aceasta zona, unde s-au inregistrat 17 grade, anul trecut, in februarie.

Vezi si Chipul unui copil, inainte si dupa ce a vorbit cu Vladimir Putin – VIDEO

In 2007, presedintele Vladimir Putin a reusit sa convinga Comitetul Olimpic de capacitatea financiara a Rusiei de a organiza competitia, insa a uitat un mic detaliu: muntii Krasnaya Polyana sunt departe de a fi celebri pentru zapezile abundente.

Prognoza meteo pentru perioada urmatoare nu este favorabila sporturilor de iarna, asa ca, daca vremea nu se va schimba dramatic, Olimpida se va baza pe zapada artificiala pentru competitiile de schi.

Vezi si Masuri de securitate fara precedent in Rusia, cu o luna inaintea Jocurilor Olimpice

In mod incredibil, organizatorii au stocat in depozite peste 450.000 de metri cubi de zapada de anul trecut. Cele 8 depozite au o captuseala dintr-un material izotermic, care impiedica dezghetul.

Peste 40.000 de soldati, politisti si membrii ai Serviciilor de Securitate au impanzit statiunea, pentru a asigura siguranta sportivilor si a turistilor iar o brigada de soldati cazaci, temuti in Rusia tarista, se vor adauga eforturilor de securitate.

Bugetul aprobat de Vladimir Putin s-a ridicat la 38 de miliarde de euro, de trei ori mai mare decat bugetul olimpiadei de l Londra, din 2012. Aproape 1,5 miliarde s-au indreptat catre cel mai amplu plan de securitate conceput pentru o Olimpiada.

Sursa: Daily Mail

Comentarii
  • „Sochi”? Bre, voi stiti limba romana? Se cheama Soci, si tot asa se si scrie in limba romana, chiar daca in engleza se scrie Sochi. Ati copiat o stire, fara ca macar s-o cititi….

Adauga un comentariu