News Flash:

Zapodeanu, atacat de impostorii imobiliari

18 Februarie 2009
5372 Vizualizari | 2 Comentarii
Silvia Mitrache
• Desi instantele de judecata i-au dat dreptate latifundiarului Ion Zapodeanu, care a cumparat drepturile succesorale de la mostenitoarea familiei Fischer, o avocata, sustinuta de un cetatean care locuieste in Germania, incearca sa distruga aceasta avere • Anterior, aceleasi persoane au incercat sa pacaleasca autoritatile, sustinand ca terenurile au apartinut mostenitorilor familiei Carp

Impostorii ataca din nou averile fostelor familii de boieri din Iasi. Ieri au incercat sa dea lovitura chiar la Comisia Judeteana de Fond Funciar. Insa solicitarea de retrocedare a unei suprafete de aproximativ 1.400 hectare teren pe teritoriul comunei Siretel a fost respinsa de membrii Comisiei Judetene de Fond Funciar.

Cererea a fost formulata de doua parti. Pe de o parte, latifundiarul Ion Zapodeanu, cel care a cumparat drepturile succesorale de la mostenitoarea familiei Fischer, a solicitat Comisiei retrocedarea terenului acoperit de padure, invocand hotarari definitive si irevocabile ale instantelor de judecata. Insa, pentru ca miza este destul de mare, pe traseu au intervenit si oportunistii. Astfel, o avocata pe nume Silvia Mitrache a solicitat retrocedarea terenului, in detrimentul lui Zapodeanu. Mai precis, avocata Mitrache a mirosit aceasta afacere in urma cu aproximativ doi ani, cand mostenitorilor familiei Carp le-a fost refuzata retrocedarea unor terenuri, dovedindu-se ca, de drept, acestea revin familiei Fischer.

Dupa ce Zapodeanu a dovedit in fata comisiilor locale de fond funciar ca terenurile au apartinut de fapt familiei Fischer, avocata Silvia Mitrache a trecut la atac. In prima instanta, aceasta a incercat sa anuleze contractul de vanzare-cumparare dintre Anisia Fischer si Zapodeanu, invocand ca femeia nu are discernamant. La solicitarea avocatei Mitrache, Anisia Fischer a fost tarata in fata unei comisii de specialitate care a constatat ca femeia a avut discernamant si ca documentele semnate sunt legale. In acest sens, si instantele de judecata s-au pronuntat in favoarea lui Zapodeanu.

Lupta nu s-a oprit aici. Avocata Silvia Mitrache a apelat la o ruda a Anisiei Fischer, o anumita Vasilica Popescu. Astfel, Silvia Mitrache a deschis mai multe actiuni in instanta, sperand sa-l oblige pe Zapodeanu sa renunte la averea familiei Fischer, pentru care a platit bani grei. "Am cheltuit cel putin 1 miliard lei numai pe avocati, care au reusit sa demonstreze ca averea apartine familiei Fischer", a declarat ieri Ion Zapodeanu.

Joaca la doua capete


Avocata Silvia Mitrache a incercat inca din urma cu doi ani sa puna mana pe averea familiei Fischer, fiind sustinuta de un anumit Negri, care pretinde ca este mostenitor al familiei Carp. In fata comisiilor locale de fond funciar, avocata Mitrache a fluturat tot felul de documente, incercand sa convinga autoritatile ca terenurile au apatinut familiei Carp. Incercarile acesteia au esuat. Omul de afaceri Ion Zapodeanu a prezentat documente care demonstrau ca, de fapt, familia Carp a vandut proprietatile familiei Fischer si ca, in consecinta, nimeni nu poate cere sa-i fie retrocedat ceva ce anterior fusese vandut. In aceste conditii, avocata Silvia Mitrache a deschis un nou front, incercand sa distruga mostenirea familiei Fischer.

"Am incredere in justitie. Vom demonstra ca avem dreptate. Avocata Silvia Mitrache joaca la doua capete. Daca cineva urmareste distrugerea acestei mostenirii, nu va reusi. Am dovedit instantei ca terenurile apartin familiei Fischer si nu familiei Carp, iar asta a deranjat foarte mult", a mai precizat Zapodeanu. Pe de alta parte, avocata Silvia Mitrache incearca deja sa instraineze si sa distruga padurile familiei Fischer, desi nu are nici un drept asupra acestor proprietati. Astfel, terenurile familiei Fischer au fost prezentate unor investitori straini, sustinandu-se ca padurile pot fi oricand taiate fara ca autoritatile statului sa se impotriveasca.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

doru  | #58433
HA ! HA! HA! NASUL SI-A GASIT NASUL. Au ajuns sa nu se inteleaga escrocii intre ei. Sa vedem ce iese. Este interesant. Astept informatii noi.
parere mai avizata  | #58434
... si v-ati gasit voi sa-l aparati (gratis) de "onestul latifundiar" ... cel care a cumparat "mostenirea Fischer " (cum spune el) - cca "4 mii de ha padure", de la o schizofrenica de 70 ani cu doar 3 miliarde de lei ... spunea Zapodeanu ("dl.Z.") in 2006 : "am tras un loz "... in traducere o teapa , de fapt ... a luat-o el .
In fapt au fost 3 "dosare Fischer" : 1.pe Deleni cu cca. 3700 ha padure - pierdut definitiv de toti cei ce au revendicat (inclusiv "dl. Z."), 2. pe Siretel cu cca. 1300 ha padure (cam 140 -150ha sunt pe judetul SV) - "rezolvat" ieri (cu frica "DNA") de comisia judeteana si 3. a ramas "in lucru" la comisie un dosar cu cca 2000 ha padure pe Tibanesti (aici a fost in perioada interbelica "proprietatea Petre Carp- sic).
La cazul Siretel, dl.Z., va pierde in final, numai din cauza redactarii "defectoase" a asa numitului "contract de vanzare a drepturilor succesorale" ... facut asa, dupa parerea mea, tocmai pentru pentru a o "aburi" pe vaduva Fischer. Acel contract este (inca) valabil, dar nu v-a avea urmari deoarece nu este "de vinzare a drepturilor succesorale" - a se vedea (in dosar) Sent. Civ. 1952 din 2007 a Judecatoriei Iasi in care se precizeaza clar ca Zapodeanu "nu are calitate" in aceasta cauza. Mai lasati-o cu grija lui Zapodeanu fata de padure ... el a cumparat sa mearga "la iarba verde" ...
Mai studiati daca vreti sa dati informatii corecte ... sau am uitat ca nu asta era de fapt intentia voastra ... sarmanul "latifundiar" ... a fost atacat de impostori ... dar voi cum sunteti ?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029641 (s)