International

Zborul MH370. Vesti de ultima ora despre AVIONUL DISPARUT

Publicat: 02 apr. 2014
1

Un submarin britanic participa la operatiunile de cautare din Oceanul Indian, alaturi de nave de suprafata, avioane si elicoptere, pentru localizarea avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, relateaza realitatea.net.

Citeste si: Avionul zborului MH370: Echipele de cautare, deasupra Oceanului Indian

Submarinul HMS Tireless a sosit in zona cautarilor si „va putea sa contribuie la eforturile de localizare a avionului datorita capacitatilor sale avansate de cautare sub apa”, a anuntat Royal Navy.

Nava britanica HMS Echo urmeaza sa soseasca in zona pentru a insoti nava marinei australiene Ocean Shield, care a parasit portul Perth (vestul Australiei) luni seara si are la bord o sonda de 35 kilograme atasata la capatul unui cablu pentru a capta undele sonore ale cutiilor negre ale avionului disparut.

Citeste si: AVION DISPARUT. VESTI BUNE din partea autoritatilor din Australia

Operatiunile de cautare a avionului malaezian acopera o suprafata maritima de 319.000 km2 (echivalenta cu suprafata Norvegiei) si chiar daca este stabilit un perimetru mai redus pentru sonarul american, acesta trebuie tractat cu o viteza de 5 km/h pentru a putea detecta semnale.

Citeste si: AVION DISPARUT. Povestile pasagerilor aflati la bordul avionului disparut pe 8 martie

Adauga un comentariu