Magazin

Zdob si Zdub a lansat single-ul „Colindul Leului”, inclus pe viitorul album „Bestiarium”

Publicat: 18 sept. 2019
Editia PDF
15 Oct. 2019

Grupul Zdob si Zdub a lansat single-ul „Colindul Leului”, care este inclus pe albumul „Bestiarium” ce urmeaza sa apara in luna octombrie, potrivit Universal Music. „Colindul Leului", compus de Mihai Gincu pe un text din folclorul romanesc, are influente muzicale africane si balcanice. Basistul Mihai Gincu, compozitor pentru Zdob si Zdub, a transmis: „Mereu am fost pasionat de muzica altor popoare, in special de cea africana. Imi place sa impletesc stilurile muzicale, sa ma joc cu ele, ca si cum ar fi un puzzle. Melodia «Colindul Leului» este menita sa induca ascultatorul elevat in transa meditativa. E o muzica atmosferica, daca vreti, chiar psihedelica”.

Un cantaret celebru, ramane in arest. Este acuzat de infractiuni cu caracter sexual – FOTO

Solistul Roman Iagupov a completat: „Nu obosesc sa repet ca folclorul nostru e o comoara nestemata care ma va inspira mereu! Am fost uimit si amuzat de fantezia stramosilor de pe aceste meleaguri, care au inventat fraza «Scoala, Leu, mai caine rau!». E imposibil sa nu te inspiri din aceste vorbe folclorice! Sa nu ne plangem ca suntem saraci ca natiune. Bogatia e chiar sub picioare: muzica, cultura, traditiile, intelepciunea predecesorilor nostri”. Videoclipul a fost regizat de Corina Caireac & Roman Iagupov si Jenea Dedkov.

Albumul „Bestiarium”, al optulea al trupei, va fi lansat pe platformele digitale in octombrie 2019. In luna noiembrie, va avea loc un turneu de 12 concerte in orase din Romania si la Chisinau. Trupa etno-rock Zdob si Zdub, formata in 1994, in Republica Moldova, a sustinut concerte in peste 20 de tari europene, dar si in Statele Unite. Grupul a cantat pe aceeasi scena cu artisti si trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers si Linkin Park.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit