News Flash:

Zece ani de inchisoare pentru regele fumului

6 Aprilie 2007
2177 Vizualizari | 1 Comentarii
• Stefan Cristofor Maftei, supranumit patronul fumului si regele tepelor cu produse petroliere, a fost condamnat ieri de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi la o pedeapsa de zece ani de inchisoare pentru comiterea unor infractiuni de natura economica • Acesta a inselat zeci de firme din Moldova atat in comertul cu tigari, cat si in comertul cu produse petroliere si medicamente
Stefan Cristofor Maftei, supranumit patronul fumului si regele tepelor cu produse petroliere, a fost condamnat ieri de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi pentru comiterea unor infractiuni de natura economica. Barbatul a primit o pedeapsa totala de 20 de ani de inchisoare pentru tepele trase cu tigari si produse petroliere, insa din aceasta pedeapsa va executa doar zece ani. In prezent, Stefan Cristofor se afla in libertate, insa acesta a stat dupa gratii in perioada 27 februarie 2004/22 septembrie 2005.Stefan Cristofor Maftei a fost arestat de procurorii ieseni, sub acuzatia de inselaciune cu cecuri fara acoperire si evaziune fiscala. Conform actului de inculpare, in decembrie 1998, barbatul era actionar majoritar la nu mai putin de sase societati comerciale: Regalis Com Piatra Neamt, Sud-Media Iasi, Teo-Andra, Rudas, Colloseum si Wolf, toate acestea avand sediile in Targu Neamt. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 1997-1999, barbatul a prejudiciat numeroase societati comerciale de la care a achizitionat tigari in valoare de 8 miliarde lei (800 mii RON). Dupa savarsirea acestor escrocherii, Cristofor Maftei s-a gandit ca nu ar fi rau sa-i execute si pe cei care se ocupa de comercializarea produselor petroliere si a medicamentelor. Marfurile ridicate de la o serie de firme din Iasi, Bacau si Barlad au fost achitate de Cristofor cu cecuri fara acoperire. Prejudiciul produs firmelor mentionate a fost estimat la peste doua miliarde lei (200 mii RON). Printre firmele vizate de Maftei s-au numarat Quantum SRL, Farmexpert DCI, Comat SA, Tamisa Trading SRL, toate din Iasi, plus TGD Moldova SRL din Bacau. Cristofor Maftei a fost acuzat ca a achizitionat de la acestia diferite marfuri, pentru plata carora a emis bilete la ordin si file CEC, fara a avea disponibilul necesar in cont si fara a achita la termen datoriile. Pe parcursul cercetarilor, anchetatorii ieseni au stabilit ca barbatul, supranumit regele tepelor din Moldova, a mai prejudiciat un grup de firme din tara, printre care - Terapia SA Cluj, Polisant SA Sibiu, Terco SA Craiova si Armedica SA Targu Mures. Acestea din urma au fost inselate tot cu file cec fara acoperire, daunele provocate in acest caz depasind un miliard lei (100 mii RON). De asemenea, in timpul anchetei si alte firme au declarat ca au fost pagubite de Maftei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Si TEPIERU face actualmente "afaceri" petroliere ! Va mai tin la curent !  | #152047
Se pare ca printre ultimele firme tepuite de BARBIERU ION CRISTIAN CNP 1691117272631 si ALAZAROEI CATALINA (fosta TARNAUCEANU) CNP 2730426221182 se afla firmele COMBETON IASI si AVI TOP. Suma depaseste 100.000 RON.

ANTECEDENTELE PENALE ale numitului BARBIERU ION CRISTIAN

Fiul lui Gheorghe si Maria,
Nascut la data de 17.11.1969 in Municipiul Roman, Jud. Neamt,
Ultimul domiciliu din Cartea de Identitate seria MX 580539 din 15.12.2005
Aleea M. Sadoveanu nr.28,
C N P 1691117272631

Condamnat 1 an si 6 luni inchisoare pt. Art 213 Cod Penal, cu aplicarea Art. 71 si 64 C.P.

- Art. 213 – Abuzul de Incredere – Insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice
titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda.
Art. 64 – Interzicerea unor drepturi : Pedeapsa complementara
a) dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functiile elective publice;
cool.gif dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat;
c) dreptul de a ocupa o functie sau a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pt. savarsirea infractiunii;
d) drepturile parintesti;
e) dreptul de a fi tutore sau curator;
Sentinta Penala 255/11/07.1997 – Judecatoria Iasi – Decizia Penala 31/ 14.01.1999 Curtea de Apel Iasi.

Condamnat 1 an inchisoare pt. Art. 293 Cod Penal

- Art 293 – Falsul privind identitatea – Prezentarea sub o identitate falsa ori atribuirea unei
asemenea identitati altei persoane, pt. a induce sau a mentine in eroare un organ sau institutie de stat sau o alta unitate la care se refera art. 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine ori pt. altul, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani;

Condamnat 8 luni inchisoare pt. Art. 291 Cod Penal

- Art 291 – Uzul de Fals – Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani cand inscrisul este
sub semnatura privata;

Condamnat 1 an si 8 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal

- Art 215 – Inselaciunea – (1) Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a
unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine
pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.
(2) – Inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.
(3) – Indicerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.

Condamnat 2 ani si 2 luni inchisoare pt. Art 282 Cod Penal, alin. 1 si 2;

- Art. 282 – Falsificarea de Monede sau alte valori – (1) Falsificarea de moneda metalica,
Moneda de hartie, titluri de credit public, cecuri, titluri de orice fel pt. efectuarea platilor, emise de institutia bancara ori de alte institutii de credit competente, sau falsificarea oricaror altor titluri ori valori asemanatoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Condamnat 1 an si 4 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal;

Condamnat 1 an si 4 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal;

- Cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod Penal;
- Art 41 : Unitatea infractiunii continuate si a celei complexe : (1) – In cazul infractiunii continuate si al infractiunii complexe nu exista pluralitate de infractiuni.
- (2) – Infractiunea este continuata cand o persoana savarseste la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleiasi rezolutii, actiuni sau inactiuni care prezinta, fiecare in parte, continutul aceleiasi infractiuni.
- (3) – Infractiunea este complexa cand in continutul sau intra, ca element sau ca circumstanta agravanta, o actiune sau inactiune care constituiew prin ea insusi o fapta prevazuta de legea penala.

Sentinta penala 285/ 02.12 1997 – Tribunalul Judetean Iasi, Decizia Penala 86 / 24.03.1998 – Curtea de Apel Iasi.

Arestat la 27.01.1997 si eliberat conditionat la 17.04.1998 – rest 56 zile .

Pornita inceperea urmaririi penale de Parchetul Bacau, pt. savarsirea infractiunii prevazute de Art. 215 alin. 4 Cod Penal, cu aplicarea Art. 37 a Cod Penal.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1544 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033433 (s)