Local

Zece asistente şi un medic rezident de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi diagnosticaţi cu COVID-19! Ancheta epidemiologică este în desfăşurare! Toţi pacienţii şi cadrele medicale sunt testaţi – UPDATE

Publicat: 22 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zece asistente şi un medic rezident de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi diagnosticaţi cu COVID-19 Ancheta epidemiologică este în desfăşurare Toţi pacienţii şi cadrele medicale sunt testaţi - UPDATE

Astăzi, 10 asistente şi un medic rezident de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au fost diagnosticate cu Covid-19. La unitatea medicală este o anchetă epidemiologica în desfăşurare. Conducerea spitalului de Neurochirurgie împreună cu medicul epidemiolog a decis să testeze tot personalul medical şi nemedical, toţi pacienţii internați pentru a evita răspândirea focarului de coronavirus.

UPDATE: „Având în vedere depistarea noului coronavirus la un cadru medical care își desfășoară activitatea la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat imediat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea tuturor contacţilor direcţi precum şi testarea pacienţilor şi a personalului medical.

În urma testărilor efectuate, pe data de 22 mai 2020, pe lângă asistentul medical cofirmat, rezultatele de laborator au evidențiat prezența noului coronavirus la încă 10 cadre medicale. Facem precizarea că în momentul de faţă mai sunt teste în lucru. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, urmand ca masurile și concluziile finale să fie anunțate după încheierea acesteia.”, potrivit DSP Iași.

Știre inițială

Zece asistente medicale şi un medic rezident de la Spitalul de Neurochirurgie, infectate cu coronavius. Toate cadrele medicale şi pacienţii internaţi în acest moment în spital vor fi testae. Dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale spune că toate cadrele medicale, dar şi pacienţii internaţi vor fi testaţi. Din primele informaţii se pare că totul a pornit de la o asistenta care a luat contact cu o rudă venită din străinătate, dintr-o zonă considerată cu nivel înalt de risc de infectare cu coronavirus. . „În secţia de Neurochirurgie I au fost depistate mai multe cadre medicale cu covid-19. O parte au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, o parte au rămas la noi. Ancheta epuidemiologica se desfăşoară sub con ducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Tot personalul medical şi pacienţii vor fi testaţi pentru a opri acest focar. Ancheta epidemiologica va stabili clar de unde s-a infectat asistetnat medicală. Cred că virusul este adus din exterior”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale.

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi îngrijeşte pacienţi cu COVID-19 aflaţi în stare gravă

La Spitalul Prof. dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iaşi sunt îngrijiţi pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de Terapie Intensivă. Unitatea medicală a amenajat încă de la începutul pandemiei de coronavirus, o secţie specială de ATI cu 16 paturi pentru pacienţii cu COVID-19 în stare gravă şi foarte gravă. Şi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi sunt 9 paturi pentru tratarea acestor pacienţi.

Asistentul medical şef al Spitalului de Neurochirurgie, Iulian Cozianu: „Noi testam periodic personalul din unitatea medicală”

Iulian Cozianu, asistentul medical şef al Spitalului de Neurochirurgie, dar și președintele Sanitas spune că personalul medical este testat periodic. Acesta spune că pe data 19, înainte cu o zi că tura a doua de angajaţi să intre la muncă, au fost testate toate cadrele medicale care urmau să îşi reia activitatea pe data de 20 mai.

„Astăzi au venit rezultatele testelor pe care le-am efectuat pe data de 19 mai. În urma testărilor a reieşit faptul că 11 cadre medicale au fost depistate pozitiv la infecţia cu coronavirus. Vom testa întreg personalul dar şi pacienţii internaţi. Cel mai sigur aspect despre care putem discuta este faptul ca asistenta despre care credem că a fost prima infectată, a adus virusul din afara spitalului. Aceasta nu a intrat în contact cu niciun pacient diagnosticat cu coronavirus. Cadrele medicale infectate nu lucrează pe secţia la care se îngrijesc pacienţii cu COVID-19. Aşteptam să vedem ce se va concluziona în urma anchetei epidemiologice”, a specificat Iulian Cozianu, asistentul medical şef al Spitalului de Neurochirurgie.

În urmă cu două săptămâni la Spitalul Sf. Spiridon au fost depistate 9 cadre medicale, 5 asistenţi, 5 infimieri şi 6 pacienţi

La Spitalul Sf. Spiridon în urmă cu aproximativ două săptămâni, la secţia de ortopedie au fost depistate cu coronavirus 9 cadre medicale, 5 asistenţi medicali, 5 infirmieri şi 6 pacienţi. În total au fost testate aproximativ 150 de cadre medicale şi pacienţi. Timp de câteva zile secţia de ortopedie a unităţii medicale a fost închisă pentru dezinfecţie, iar ulterior şi-a reluat activitatea. La ancheta epidemiologica făcută la nivelul spitalului a reieşit faptul că virusul a intrat în spital de la o pacientă venită din Dorohoi şi internată la secţia de ortopedie. Aşa cum spune ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, la internarea în spital, aceasta a ajuns de la Dorohoi cu un teste PCR efectuat şi cu rezultat negativ. Acum

La Spitalul Clinic Dr. C.I Parhon au fost depistate cu coronavirus 11 cadre medicale şi 8 pacienţi

La Spitalul Clinic Dr. C.I Parhon din Iași în data de 8 mai au fost confirmate pozitiv la infecţia cu coronavirus 11 cadre medicale şi 8 pacienţi. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat că 7 cadre medicale depistate pozitiv la infecţia cu COVID-19 erau angajate la secţia d Nefrologie, 2 cadre medicale de la secţia de Dializă şi 2 cadre medicale de la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. În rândul pacienţilor, conform anchetei epidemiologice efectuate de către reprezentanţii DSP, s-au găsit 8 pozitivi la infecţia cu COVID-19, toţi internaţi la secţia de Nefrologie. La Spitalul C.I Parhon au fost efectuate 83 de recoltări de la secţia de Nefrologie, 60 de la personalul medicale şi 23 de la pacienţi, 6 recoltări de la secţia de Dializă şi 34 de la secţia ATI. Ancheta epideimologica a fost demarata pe data de 5 mai 2020, prin recoltarea probelor de la personalul medical şi de la pacienţi.

Adauga un comentariu