Eveniment-Social

Zece mii de ieseni au fost invatati cum sa-si intretina dintii

Publicat: 10 iun. 2011
1

@ „Scopul acestei actiuni este unul de informare a cetatenilor asupra problemelor care pot aparea daca afectiunile dentare nu sunt tratate la timp. De asemenea, cu aceasta ocazie, cetatenii vor afla informatii privind sanatatea orala, primind, totodata, si o serie de materiale de igiena, distribuite de firmele de specialitate. Caravana nu are doar scop de informare, ci si de prevenire a aparitiei unor cazuri grave în medicina orala”, a declarat prof. dr. Norina Forna

Mii de ieseni au primit, ieri, consiliere din partea studentilor stomatologi si recomandari de igiena orala, in mai multe zone din Iasi, cu prilejul „Caravanei Profilaxiei”. Actiunea s-a derulat intre orele 10.00 si 18.00 in corturi special amenajate in Podu Ros, Piata Voievozilor din Alexandru cel Bun, pe esplanada din Nicolina II si în Piata Unirii. Cu acest prilej, pacientii au primit materiale informative privind igiena orala, pasta de dinti, apa de gura si alte produse necesare igienei orale. Populatia a beneficiat si de consultatii, iar in functie de afectiuni a primit recomandari din partea specialistilor. „Actiunea are ca scop educarea populatiei in scopul igienei orale. Au fost deschise mai multe puncte de lucru in Iasi, atat in mediul urban, cat si in mediul rural, iar pana la sfarsitul zilei asteptam aproximativ 10.000 de persoane. In punctele de lucru deschise in Iasi, studentii de la Facultatea de Stomatologie comunica cu pacientii, impart materiale promotionale si educa populatia in privinta igienei orale. Recomandam populatiei sa schimbe periuta o data la trei luni, sa foloseasca pasta de dinti dupa fiecare masa, folosirea atei dentare, a apei de gura. De asemenea, foarte important este consultul la medicul stomatolog. Am observat la foarte multi pacienti prezenta edentatiei si acest lucru se datoreaza faptului ca multe persoane evita sa mearga la stomatolog”, a declarat Madalin Boantis, student in anul V la Facultatea de Stomatologie, unul dintre participantii la actiune.
Evenimentul „Caravana Profilaxiei” este organizat de Asociatia Dentara Romana pentru Educatie, in colaborare cu Societatea Romana de Reabilitare Orala si Facultatea de Medicina Dentara, coordonatorul actiunii fiind prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi. „«Caravana Profilaxiei» dentare este o actiune ampla, care, din an în an, s-a extins în tot mai multe localitati. Scopul acestei actiuni este unul de informare a cetatenilor asupra problemelor care pot aparea daca afectiunile dentare nu sunt tratate la timp. De asemenea, cu aceasta ocazie, cetatenii vor afla informatii privind sanatatea orala, primind, totodata, si o serie de materiale de igiena, distribuite de firmele de specialitate. Caravana nu are doar scop de informare, ci si de prevenire a aparitiei unor cazuri grave în medicina orala”, a declarat prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi.

Lansarea cartii „Protetica Dentara”

In cadrul proiectului „Centru de Formare Specialisti si Resurse Umane in Reabilitarea Orala”, prof. dr. Norina Forna si-a lansat doua volume ale publicatiei „Protetica Dentara”, volumele 1 si 2, precum si un Ghid de Protetica Dentara. La lansare au participat mai multe personalitati din domeniul stomatologiei si nu numai, printre care academicienii Constantin Balaceanu Stolnici si Constantin Ionescu si prof. dr. Ioan Danila, de la UMF Iasi.

Adauga un comentariu