Eveniment-Social

Zece muzee literare iesene, deschise la Noaptea Muzeelor 2019

Publicat: 16 mai 2019
1

Muzeul National al Literaturii Române Iasi deschide zece muzee în cadrul evenimentului "Noaptea Europeana a Muzeelor", eveniment ce va avea loc sâmbata, 18 mai 2019.

Astfel, în intervalul 18:00 – 1:00, se vor putea vizita gratuit urmatoarele muzee: "Mihai Codreanu", "Ion Creanga", "Mihai Eminescu", "Mihail Sadoveanu", "Constantin Negruzzi", "Vasile Alecsandri", Colectia "Istoria teatrului românesc", "Otilia Cazimir", "G. Topîrceanu", Punctul muzeal "G. Ibraileanu" (Târgu Frumos).

Vizitatorii se vor putea bucura, pe lânga colectii de baza, si de o serie de expozitii temporare din muzeele literare aflate în circuitul Noptii Muzeelor. Muzeul "Vasile Pogor" si Casa "Dosoftei" nu vor putea fi vizitate, acestea aflându-se în proces de restaurare.

Initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor se afla anul acesta la cea de-a 15-a editie.

Lista completa a tuturor muzeelor si spatiilor românesti participante la Noaptea Muzeelor este afisata, cu actualizare zilnica, pe site-ul www.noapteamuzeelor.org.

 

Adauga un comentariu